Ingredienser
-
1 kg kalvebov, i mundrette stykker
-
3 dl hvidvin
-
5 dl vand
-
2 tsk. salt
-
10 laurbærblade
-
10 peberkorn, knust
-
20 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1.5 kg kartofler, kogte
-
2 bdt. asparges
-
2 bdt. forårsløg
-
250 g gulerødder
-
2 dl fløde
-
5 spsk. majsstivelse opløst i vand
-
1 bdt. kørvel, hakket
Et par ord om vores opskrift
Vi advarer med det samme: Sovsen i denne kalvefrikassé smager så godt, at dine medspisere vil bede om en ske for at få det hele med.
Kalvefrikassé er en klassisk ret, fra før mormor blev født. Kombinationen af det milde, møre kalvekød, frisk hvidvin, cremet fløde og sprøde grøntsager er utroligt elegant. Det er anderledes gæstemad, som alle vil elske. Især hvis du serverer et glas kølig hvidvin til. Og måske koldhæevede-flutes/ til at duppe sovsen op med.
Vi bruger kørvel i retten, men du kunne med lige så stor succes benytte frisk eller tørret esdragon. Vores forslag til grøntsager – asparges, forårsløg og gulerødder – kan også varieres. Spidskål ville for eksempel være et flot alternativ til asparges.
Hvis du bruger frisk kørvel ude fra haven – og hvis din kørvel er i blomst – så spis endelig blomsterne med. De smager vidunderligt.
Ingredienser
1 kg kalvebov, i mundrette stykker | |
3 dl hvidvin | |
5 dl vand | |
2 tsk. salt | |
10 laurbærblade | |
10 peberkorn, knust | |
20 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1.5 kg kartofler, kogte | |
2 bdt. asparges | |
2 bdt. forårsløg | |
250 g gulerødder | |
2 dl fløde | |
5 spsk. majsstivelse opløst i vand | |
1 bdt. kørvel, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kødet i vin, vand og krydderier i 40 minutter |
2
Færdig
|
Skær asparges, forårsløg og gulerødder i aflange stykker og kog med de sidste 3 minutter |
3
Færdig
|
Hæld kogevandet over i en anden gryde og kog igennem 5 minutter med fløde og majsstivelse |
4
Færdig
|
Hæld sovs, kød og grønt (inkl. kartofler) sammen, varm hurtigt op og rør kørvel i |