Opskrift: Nem, klassisk kalvefrikassé
med hvidvin, fløde og kørvel

0 0
Opskrift: Nem, klassisk kalvefrikassé

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kalvebov, i mundrette stykker
3 dl hvidvin
5 dl vand
2 tsk. salt
10 laurbærblade
10 peberkorn, knust
20 kardemommekapsler, de knuste korn
1.5 kg kartofler, kogte
2 bdt. asparges
2 bdt. forårsløg
250 g gulerødder
2 dl fløde
5 spsk. majsstivelse opløst i vand
1 bdt. kørvel, hakket

Kalvefrikassé er en elegant ret med lækkert, mørt kød i en vanedannende sovs

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi advarer med det samme: Sovsen i denne kalvefrikassé smager så godt, at dine medspisere vil bede om en ske for at få det hele med.

Kalvefrikassé er en klassisk ret, fra før mormor blev født. Kombinationen af det milde, møre kalvekød, frisk hvidvin, cremet fløde og sprøde grøntsager er utroligt elegant. Det er anderledes gæstemad, som alle vil elske. Især hvis du serverer et glas kølig hvidvin til. Og måske koldhæevede-flutes/ til at duppe sovsen op med.

Vi bruger kørvel i retten, men du kunne med lige så stor succes benytte frisk eller tørret esdragon. Vores forslag til grøntsager – asparges, forårsløg og gulerødder – kan også varieres. Spidskål ville for eksempel være et flot alternativ til asparges.

Hvis du bruger frisk kørvel ude fra haven – og hvis din kørvel er i blomst – så spis endelig blomsterne med. De smager vidunderligt.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kalvebov, i mundrette stykker
3 dl hvidvin
5 dl vand
2 tsk. salt
10 laurbærblade
10 peberkorn, knust
20 kardemommekapsler, de knuste korn
1.5 kg kartofler, kogte
2 bdt. asparges
2 bdt. forårsløg
250 g gulerødder
2 dl fløde
5 spsk. majsstivelse opløst i vand
1 bdt. kørvel, hakket
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kødet i vin, vand og krydderier i 40 minutter

2
Færdig

Skær asparges, forårsløg og gulerødder i aflange stykker og kog med de sidste 3 minutter

3
Færdig

Hæld kogevandet over i en anden gryde og kog igennem 5 minutter med fløde og majsstivelse

4
Færdig

Hæld sovs, kød og grønt (inkl. kartofler) sammen, varm hurtigt op og rør kørvel i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nemme indiske naanbrød
forrige
Opskrift: Nemme indiske naanbrød
Opskrift: Råkostsalat med spidskål
næste
Opskrift: Råkostsalat med spidskål
Opskrift: Nemme indiske naanbrød
forrige
Opskrift: Nemme indiske naanbrød
Opskrift: Råkostsalat med spidskål
næste
Opskrift: Råkostsalat med spidskål

Tilføj Din Kommentar