Ingredienser
-
700 g kalvecuvette
-
Salt, peber
-
Kold bearnaise
-
1.5 dl olivenolie
-
2 spsk. esdragon, hakket
-
1 tsk. æbleeddike
-
0.5 tsk. salt, peber
-
1 æg
Et par ord om vores opskrift
Kalvecuvette er en pragtfuld udskæring. Kødet er mørt og velsmagende, og det skal ikke have særligt lang tid, før det er perfekt rosa og saftigt.
Vi smed vores 700 grams kalvecuvette i Weber-grillen efter lige at have fjernet en sølvsene og lidt overflødigt fedt underneden. Først 25 minutter ved indirekte varme og til sidst 5 minutter direkte over de glødende briketter for at gøre stegen smukt brun og sprød ovenpå.
De samme tider gælder, hvis du steger kalvecuvetten i ovnen ved 225 grader på næstnederste rille. Kernetemperaturen skal være 50-55 grader, alt efter hvor rosa du ønsker kødet.
Lad lige cuvetten hvile 10 minutter, før du skærer den i relativt tynde skiver.
Som tilbehør til kalvecuvette kan du servere alt det, du også ville lave til et stykke rødt oksekød. Fx saltbagte kartofler og grønne bønner i en sund og lækker salat.
Desuden vil dine lækkersultne gæster helt sikkert sætte pris på en kold bearnaisesovs – også selv om den kun har taget dig 10 minutter at lave.
Det er så nemt, så nemt. Du hælder olivenolie, lidt eddike, salt, peber og frisk esdragon i blenderen og kører et par minutter, til olien er lysegrøn. Så tilsætter du et helt æg og kører 1 minut ekstra. Nu står du med en skøn, halvtyk sovs, der smager vidunderligt til det sarte kalvekød.
Servér gerne et godt glas pinot noir til den grillede kalvecuvette.
Ingredienser
700 g kalvecuvette | |
Salt, peber | |
Kold bearnaise |
|
1.5 dl olivenolie | |
2 spsk. esdragon, hakket | |
1 tsk. æbleeddike | |
0.5 tsk. salt, peber | |
1 æg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag kalvecuvetten ud af køleskabet 1 time før tilberedning, puds evt. sølvsene samt overflødigt fedt af og gnid kødet med rigeligt salt |
2
Færdig
|
Grill kalvecuvetten ca. 25 minutter ved indirekte varme |
3
Færdig
|
Grill kalvecuvetten i alt ca. 5 minutter over direkte varme, til kødet er brunt og sprødt |
4
Færdig
|
Lad stegen hvile 10 minutter utildækket, før du kværner peber over og skærer ud i halvtynde skiver |
5
Færdig
|
Hæld olie, esdragon, eddike, salt og peber i blenderen og kør, indtil olien er fint lysegrøn |
6
Færdig
|
Tilsæt æg (både hvide og blomme) og kør ca. 1 minut, til sovsen er halvtyk |