Ingredienser
-
4 avocadoer
-
4 spsk. cremefraiche
-
200 g stenbiderrogn
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. salt, peber
-
Purløg
Et par ord om vores opskrift
Stenbiderrognen er i sæson fra januar til maj, og her gælder det naturligvis om at nyde den sarte, fint smagende spise i fulde drag.
Her på Spicy Twist har vi efterhånden mange opskrifter med stenbiderrogn, blandt andet en kartoffelmad med stenbiderrogn, miniæggekager med stenbiderrogn og de uopslidelige blinis med stenbiderrogn.
De små fiskeæg er så sarte i smagen, at vi vil anbefale 2 forholdsregler, inden de skal spises:
- Pisk stenbiderrognen med en smule citronsaft og salt først – det vækker smagen
- Undlad at servere sammen med stærkt smagende ingredienser som rå løg – brug purløg i stedet
Mildt smagende skiver af avocado og en klat fed cremefraiche er det perfekte selskab til stenbiderrogn. De tre lækkerbiskener kompletterer hinanden perfekt – ingen stjæler billedet.
Og apropos billedet: Se lige fotoet til opskriften. Er det ikke en smuk forret? Avocado og stenbiderrogn er forårets kønneste forret, som du kan forkæle dine gæster med.
Er dine gæster meget sultne, kan du altid sætte en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød på bordet.
Et glas tør vin passer perfekt til. Gerne en sauvignon blanc (fx Sancerre), en Chablis eller et glas bobler.
Ingredienser
4 avocadoer | |
4 spsk. cremefraiche | |
200 g stenbiderrogn | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. salt, peber | |
Purløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk stenbiderrognen med lidt citronsaft og salt |
2
Færdig
|
Skær avocadoerne pænt ud og anret på flotte tallerkener – dryp med lidt citron |
3
Færdig
|
Anbring en solid skefuld cremefraiche midt på hver avocadoanretning |
4
Færdig
|
Drys stenbiderrogn dekorativt ud over det hele |
5
Færdig
|
Drys flagesalt, friskkværnet peber og fint klippet purløg over |