Opskrift: Sund og lækker bønnesalat
med en suveræn sennepsdressing

0 0
Opskrift: Sund og lækker bønnesalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sennepsdressing
3 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. dijonsennep
2 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt
Peber
Bønnesalat
400 g bønner, grønne eller gule
3 skalotteløg, finthakket
300 g cherrytomater, halveret

Denne bønnesalat kan spises som tilbehør til ALT

Tilhører:
  • Børnemad
  • Nem og hurtig mad
  • Slankemad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Sennepsdressing

  • Bønnesalat

Et par ord om vores opskrift

Del

Mange rynker på næsen af bønner. Måske fordi de har fået nogle grålige, udkogte eksemplarer serveret med tørt kød og klæbrig, brun sovs på en familievenlig restaurant eller til et uambitiøst firmaarrangement. Ak ja.

Men vidste du, at bønner – grønne, gule, brune, tørrede, edamame etc. – er en af de sundeste fødevarer, du spise? De er fyldt med dejlige kostfibre, der er gode for fordøjelsen og din mæthedsfornemmelse, og de indeholder det vigtige B-vitamin folat – også kaldet folinsyre – som er effektivt mod blodmangel og hjerte/karsygdomme.

Denne bønnesalat kan laves af både gule og grønne bønner. Og det vigtigste her er den helt rigtige kogetid: Du nipper enderne af bønnerne og hælder dem i spilkogende, letsaltet vand. De skal have mindst 3 minutter afhængig af tykkelse, muligvis op til 5-6 minutter – men fisk en bønne op i ny og næ og bid i den. Bønnerne skal have BID og må endelig ikke blive bløde. Når de er perfekte, så overhæld dem med iskoldt vand – det stopper kogningen.

Tilberedt med en veltilsmagt sennepsdressing kan bønnesalat bruges som tilbehør til alt. Kød, fisk, kogt, stegt – alt.

Ingredienser

Antal personer:
Sennepsdressing
3 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. dijonsennep
2 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt
Peber
Bønnesalat
400 g bønner, grønne eller gule
3 skalotteløg, finthakket
300 g cherrytomater, halveret
4 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør først dressingen i bunden af serveringsskålen

2
Færdig

Kog bønnerne 3-5 minutter i letsaltet vand og køl straks af i koldt vand

3
Færdig

Vend alle grøntsagerne i dressingen

4
Færdig

Lad trække 10 minutter før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Saftig cote de boeuf på grill
forrige
Opskrift: Saftig cote de boeuf på grill
Opskrifter: Vindolmer - dolma - dolmades
næste
Opskrift: Vindolmer – dolma – dolmades
Opskrift: Saftig cote de boeuf på grill
forrige
Opskrift: Saftig cote de boeuf på grill
Opskrifter: Vindolmer - dolma - dolmades
næste
Opskrift: Vindolmer – dolma – dolmades

Tilføj Din Kommentar