Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår
- med helt nye grøntsager

0 0
Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 kalveschnitzler
1 kg nye kartofler
300 g nye asparges
250 g honningtomater
3 spsk. olivenolie
25 g smør
Salt, peber
Frisk esdragon

Godt kalvekød og nyhøstede grøntsager kræver nænsom behandling

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du googler ‘kalveschnitzel’, bliver du præsenteret for en uendelighed af wienerschnitzler. Som om man kun kan tilberede kalveschnitzel på én måde.

Ikke et ondt ord om wienerschnitzel, men er du i den lykkelige situation at have fået fat på et rigtig godt (og dyrt) stykke kalvekød, så er det immervæk synd at stege det sønder og sammen i en tung dyne af mel, æg og rasp.

Vi havde flottet os på denne solbeskinnede aprildag. Besøgt byens bedste slagter og investeret i et par smukke, lyserøde kalveschnitzler fra dyr, der havde levet et godt (kort) liv. Schnitzlerne var ikke for tykke, ikke for tynde, bare perfekte.

Bagefter gik turen til grønthandleren, som glædestrålende kunne præsentere nye italienske kartofler (ikke helt små) og endnu nyere danske asparges. Samt en håndfuld honningtomater, der kostede spidsen af et hangarskib – og var så fyldte med sødme, at det ville være en forbrydelse at tilberede dem overhovedet.

I en krukke på terrassen tittede den første spæde esdragon op. Ikke et øje var tørt.

En dygtig kok har engang sagt, at hans vigtigste opgave er at fremskaffe nogle gode råvarer og herefter forsøge ikke at spolere dem for meget. Mere præcist kunne dagens opgave for os næppe beskrives.

Vi gnubbede den tynde skræl af kartoflerne, skar dem i mundrette stykker og gav dem 8 minutter i godt saltet vand. Slukkede for varmen og smed aspargeserne ned i det varme vand, på med låget igen, og så lå kartofler og asparges og hyggede sig ved eftervarmen.

Honningtomaterne skulle bare skylles.

En pande blev varmet godt igennem, herpå lidt olivenolie og en klat smør, der straks brusede af, på med schnitzlerne, som nu fik 1-1,5 minut på hver side – og et drys salt og peber. Kødet skal være flot stegt udenpå og ganske lyserødt indeni.

Sidste proces var at hælde vandet fra grøntsagerne, smide dem ned i stegesmørret på schnitzelpanden, vende rundt … og så er der serveret.

Med så gode råvarer går det lynhurtigt. Dine medspisere skal kort sagt ikke være for langt væk, når du starter på maden. Det hele tager under 30 minutter, hvis skrællen smutter af kartoflerne, når du gnubber på dem.

Og vinen? Et glas rød bourgogne eller en anden let pinot noir vil klæde det fine kalvekød fortræffeligt uden at stjæle billedet.

Ingredienser

Antal personer:
4 kalveschnitzler
1 kg nye kartofler
300 g nye asparges
250 g honningtomater
3 spsk. olivenolie
25 g smør
Salt, peber
Frisk esdragon
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag kalveschnitzlerne ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning

2
Færdig

Klargør kartoflerne, skær i store mundrette stykker og kog 8 minutter i velsaltet vand - sluk for varmen

3
Færdig

Klargør asparges, skær i 2-3 stykker og smid ned i det varme vand ved kartoflerne, 5 minutter med låg på

4
Færdig

Varm en pande godt op, hæld olivenolie og smør på, lad bruse af, steg schnitzlerne 1-1,5 minut på hver side, krydr med salt og peber

5
Færdig

Anret schnitzlerne på hver sin tallerken, hæld vandet fra grøntsagerne, vend dem i det varme stegesmør og fordel på tallerkenerne sammen med tomater og grofthakket esdragon

6
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner
forrige
Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner
Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller
næste
Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller
Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner
forrige
Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner
Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller
næste
Opskrift: Bun Cha bowl med vietnamesiske kødboller

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here