Opskrift: Klassisk wienerschnitzel
med “dreng”

0 0
Opskrift: Klassisk wienerschnitzel

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 kalveschnitzler
2 æg
Mel
Rasp
50 g smør
4 spsk. olie
Salt, peber
4 citronskiver
8 ansjosfileter
4 tsk. kapers
4 tsk. peberrod, revet

Wienerschnitzel, som mormor lavede den - med gratineret spidskål i stedet for ærter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Du skal ikke tage til den østrigske hovedstad og spørge efter wienerschnitzel. Man vil kigge undrende på dig – og servere en paneret schnitzel. Mit Gemüse. Men uden “dreng”.

“Dreng” er vist nok en dansk opfindelse: En citronskive med ansjoser, kapers og peberrod. Og grebet af national stolthed må vi erklære, at det er “drengen”, der gør hele forskellen. Den lidt anonyme kødskive får pludselig smag og karakter.

Det klassiske tilbehør er brasekartofler, ærter og smørsovs. Vi foreslår at erstatte ærterne og smørret med gratineret spidskål. Ellers er alt, som mormor ville have gjort.

Ingredienser

Antal personer:
4 kalveschnitzler
2 æg
Mel
Rasp
50 g smør
4 spsk. olie
Salt, peber
4 citronskiver
8 ansjosfileter
4 tsk. kapers
4 tsk. peberrod, revet
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Vend kødet i mel - dernæst i pisket æg - til sidst i rasp

2
Færdig

Steg kødet i fedtstoffet ved mellemhøj varme 3-4 minutter på hver side

3
Færdig

Krydr med salt og peber

4
Færdig

”Dreng”: Læg ansjoserne i rundkreds på citronskiverne og øs kapers og peberrod i midten

5
Færdig

Placér en ”dreng” midt på hver schnitzel og servér straks - gerne med brasekartofler og gratineret spidskål

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Myntedressing – smagen af Mellemøsten
forrige
Opskrift: Myntedressing – smagen af Mellemøsten
Opskrift: Himmelsk mango lassi
næste
Opskrift: Himmelsk mango lassi
Opskrift: Myntedressing – smagen af Mellemøsten
forrige
Opskrift: Myntedressing – smagen af Mellemøsten
Opskrift: Himmelsk mango lassi
næste
Opskrift: Himmelsk mango lassi

Tilføj Din Kommentar