• Forside
  • Kage
  • Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner

Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner
- vanilje og mandler

0 0
Opskrift: Æblelommer med kanel og lyse rosiner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
375 g mel
200 g smør
0.75 dl vand
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
3 spsk. vand
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. kanel
1 spsk. vaniljesukker
75 g sukker
3 æbler i tynde både
100 g lyse rosiner
100 g grofthakkede mandler
Pensling
20 g smør

Lækre pirogger med æblefyld – til enhver lejlighed

Ingredienser

  • Dej

  • Fyld

  • Pensling

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er nogle ting, man kan spise døgnet rundt. Til morgenmad, til frokost, som snack eller mellemmåltid, til eftermiddagskaffen, til aftenteen… Disse æblelommer er netop så bredt anvendelige. De smager godt ved enhver lejlighed.

I Østeuropa ville man nok kalde æblelommerne for pirogger med æblefyld. Og som fx pirogger med kødfyld er dejen ikke sød. Der er heller ikke så meget sukker i fyldet, så æblelommerne bliver bestemt ikke hvinende sød.

Foretrækker du mere søde kager, så put evt. 25 g ekstra sukker i fyldet. Du kan også erstatte vand og æbleeddike med æblemost, der jo er lidt sødere.

Og nu vi er ved det: Har du ikke lyse rosiner, smager almindelige rosiner akkurat lige så godt.

Du kan bruge alle mulige slags æbler i fyldet. Det skal helst bare være en sort, der bliver blød, når den får varme. Æblerne behøver bestemt ikke at smatte helt ud, men de skal helst ende med at være lidt bløde.

Du får 15-16 æblelommer du af denne portion, og de fleste kan nok ikke spise mere end to stykker. Frys de overskydende æblelommer ned og tø op, når de skal bruges.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
375 g mel
200 g smør
0.75 dl vand
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
3 spsk. vand
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. kanel
1 spsk. vaniljesukker
75 g sukker
3 æbler i tynde både
100 g lyse rosiner
100 g grofthakkede mandler
Pensling
20 g smør
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser til dej i en skål og nulr lynhurtigt sammen med fingrene

2
Færdig

Hæld vand, æbleeddike, kanel, vaniljesukker og sukker i bunden af en pande, læg æblebåde, rosiner og mandler oveni

3
Færdig

Steg fyldet ved middelvarme, til æblebådene begynder at blive bløde, væden er fordampet, og fyldet bliver klistret - det tager ca. 10 minutter - køl lidt af

4
Færdig

Rul dejen tyndt ud på meldækket bord og del i firkanter à 10 x 10 cm - af grundportionen bliver der 15-16 stykker

5
Færdig

Læg ca. 1 spsk. fyld på hver firkant, fold dejen på tværs til en trekant og tryk kanterne sammen med en gaffel

6
Færdig

Anbring æblelommerne på en bageplade med bagepapir (de kan lige være på én plade, hvis du lægger dem tæt) - pensl med smeltet smør

7
Færdig

Bag æblelommerne ca. 30 minutter midt i en 175 grader varm ovn

8
Færdig

Skru op til 225 grader og giv æblelommerne 5 minutter mere for at give dem farve

9
Færdig

Lad køle af på en bagerist

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat
forrige
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat
Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår
næste
Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat
forrige
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet æggesalat
Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår
næste
Opskrift: Kalveschnitzel i det danske forår

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here