Ingredienser
-
4 laksebøffer
-
Paprika
-
Salt, peber
-
Glace
-
20 g frisk ingefær, revet
-
2 fed hvidløg, revet
-
3 spsk. olivenolie
-
3 spsk. soya
-
3 spsk. honning
-
3 spsk. vand
-
2 spsk. citronsaft
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Laks er uden sammenligning danskernes yndlingsfisk. Det skyldes helt sikkert fiskens runde, milde smag, den bløde konsistens uden ben, og at laks er utroligt nemt og hurtigt at tilberede. Faktisk tænker de fleste nok ikke på, at de sidder og spiser fisk.
I dette regnestykke har vi oven i købet udeladt, hvor sundt laks er. Fyldt med de livsvigtige omega 3-fedtsyrer, som kroppen skriger efter.
Laksens popularitet kræver naturligvis en konstant strøm af nye opskrifter, for ingen af os gider jo spise det samme gang efter gang.
Hurra! Her kommer så en ny opskrift importeret fra England og nænsomt tilrettet danske forhold:
Honningglaseret laks med ingefær og soya!!
Det, der tager længst tid i denne opskrift, er faktisk at varme ovnen op til grillvarme (275 grader). Så start med at tænde for ovnen; resten af forberedelserne tager kun få minutter.
- Drys paprika, salt og peber på laksebøfferne
- Kog ingredienserne til glace 5 minutter og hæld over fisken
- Giv laksebøfferne 5 minutters grill i ovnen (næstnederste rille)
- Tag ud, øs glace over igen og giv fisken yderligere 2 minutters grill
Den honningglaserede laks får en let barbecueagtig smag – en smule salt, en smule sød – og præcis så meget varme, at den er saftig uden at være hverken rå eller tør. Genialt.
Faktisk vil vi vove den påstand, at honningglaseret har potentiale til at blive familiens nye livret med laks. Alle vil elske smagen – og den, som står i køkkenet, vil elske, at retten er så nem og hurtig at tilberede.
Som tilbehør til honningglaseret passer denne lune rissalat til fisk perfekt. Eller hvad med en grønkålssalat med avocadodressing?
Ingredienser
4 laksebøffer | |
Paprika | |
Salt, peber | |
Glace |
|
20 g frisk ingefær, revet | |
2 fed hvidløg, revet | |
3 spsk. olivenolie | |
3 spsk. soya | |
3 spsk. honning | |
3 spsk. vand | |
2 spsk. citronsaft | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på grillvarme (275 grader) |
2
Færdig
|
Lad skindet blive på laksen og drys med en smule paprika, salt og peber |
3
Færdig
|
Bland ingredienserne til glace sammen på en ovnfast pande eller i en ovnfast gryde - eller på en almindelig pande, hvorefter glacen senere hældes over laksen i et ovnfast fad |
4
Færdig
|
Kog glacen ved høj varme i 5 minutter, til vandet er fordampet, og væsken bliver lidt tykkere |
5
Færdig
|
Øs glacen over laksen og grill fisken 5 minutter på næstnederste rille i ovnen |
6
Færdig
|
Tag laksen ud og øs glace over igen - bag 2 minutter yderligere i ovnen |
7
Færdig
|
Nu er laksen klar til at spise og skal bare løftes af skindet |