Ingredienser
-
Spicy søde kartofler
-
500 g søde kartofler
-
3 spsk. olivenolie
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. oregano
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. cayennepeber
-
Myntedressing
-
1 bdt. mynte
-
1 fed hvidløg
-
1 tsk. salt
-
1 citron, den revne skal
-
0.5 dl citronsaft
-
0.5 dl olivenolie
-
Grønkålssalat
-
250 g grønkål, hakket og renset
-
200 g cherrytomater
-
1 rødløg
-
1 glaskål
-
1 æble
-
1 granatæble
Et par ord om vores opskrift
Du bliver overrasket, når du smager denne salat. For du er ikke vant til smage frisk, grøn mynte sammen med grønkål, men du kan godt glæde dig! Mynten gør, at dressingen smager næsten sødt, selv om den er baseret på citronsaft og olivenolie – og den giver den lidt tørre, kedelige grønkål et tiltrængt pift af noget saftigt og frisk.
Salaten får naturligvis også sødme fra de søde kartofler, der skal drysses ovenpå. Men søde kartofler har det samme problem som grønkål: De bliver ensformige i smagen, hvis du ikke giver dem et spændende modspil. Derfor skal de søde kartofler skæres ud i tern, vendes i krydderier og bages i 15 minutter: Voila, så får du spicy søde kartofler, og dét er guf!
Yderligere sødme og friskhed kommer fra granatæble, æble og cherrytomater, mens rødløg og især glaskål skåret i små tern giver behageligt crunch.
Hvis du er vild med nogen, der er vild med det grønne køkken, så er denne grønkålssalat en rigtig scoresalat. Vil du sætte trumf på, bager du en pladefuld chiaboller og serverer til.
Du skal i øvrigt lede meget, meget længe for at finde noget, der er sundere at spise. Antioxidanter, vitaminer og fibre står nærmest i kø hele vejen ned i maven. God fordøjelse!
Ingredienser
Spicy søde kartofler |
|
500 g søde kartofler | |
3 spsk. olivenolie | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. oregano | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. cayennepeber | |
Myntedressing |
|
1 bdt. mynte | |
1 fed hvidløg | |
1 tsk. salt | |
1 citron, den revne skal | |
0.5 dl citronsaft | |
0.5 dl olivenolie | |
Grønkålssalat |
|
250 g grønkål, hakket og renset | |
200 g cherrytomater | |
1 rødløg | |
1 glaskål | |
1 æble | |
1 granatæble |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de skrællede søde kartofler i grove tern og vend dem med olie og krydderier |
2
Færdig
|
Bag kartoflerne 15 minutter midt i en 210 grader varm ovn |
3
Færdig
|
Blend ingredienserne til dressing til en tyk, grøn masse |
4
Færdig
|
Anret salaten på et pænt fad, grøntsagerne skal være skåret i mundrette stykker, og vend grundigt med dressingen |
5
Færdig
|
Pynt med de spicy søde kartofler og servér straks |