Opskrift: Kartofler & østershatte
med cremefraiche og esdragon

0 0
Opskrift: Kartofler & østershatte

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
500 g østershatte
40 g smør
1 tsk. salt
5 spsk. cremefraiche 38%
1 spsk. esdragon
Peber

Italiens uforlignelige bud på tilbehør til røde bøffer og oksemørbrad

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

‘Patate e funghi’ hedder dette geniale tilbehør på italiensk. Logisk nok, for vi er ude i noget så enkelt som kartofler & svampe stegt på en pande med lidt fedtstof og krydderier. Hvor svært kan det være?

Italienerne kan det dér med at få det maksimale ud af en håndfuld gode råvarer i en enkel tilberedning. Og det må siges at være lykkedes til ubegribelig perfektion her. Glem alt om bearnaisesovs og fancy kartofler til dine røde bøffer eller oksemørbraden – du kan nøjes med dette dejlige (og totalt mumsede!) tilbehør plus måske en klase tomater stegt på stilk, så er du hjemme.

Du kan benytte alle mulige dejlige svampe i retten. Markchampignon vil egne sig fantastisk. Vi har valgt østershatte – både på grund af smagen, men også fordi de er utroligt lette at gå til. De skal hverken skylles eller børstes, bare skær dem ud i store mundrette stykker og op på en pande med smør. Så går resten af sig selv.

Hvis du serverer kartofler & østershatte til rødt kød, så skylder du næsten italienerne at servere et godt glas rødvin fra støvlelandet til. Amarone, Barolo eller Brunello går du aldrig helt galt i byen med. Buon appetito!

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
500 g østershatte
40 g smør
1 tsk. salt
5 spsk. cremefraiche 38%
1 spsk. esdragon
Peber
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog dem 10 minutter i velsaltet vand

2
Færdig

Skær østershattene i mundrette stykker og steg i smørret på en pande med salt drysset over

3
Færdig

Når vandet fra svampene er fordampet, hælder du kartoflerne ved og steger videre et par minutter

4
Færdig

Tilsæt cremefraiche og lad den blive optaget i svampe og kartofler - tager 5-10 minutter

5
Færdig

Rør esdragon og peber i retten lige før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lynhurtig one pot pasta
forrige
Opskrift: Lynhurtig one pot pasta med kylling
Opskrift: Sund udgave af oksekød i fad
næste
Opskrift: Sund udgave af oksekød i fad
Opskrift: Lynhurtig one pot pasta
forrige
Opskrift: Lynhurtig one pot pasta med kylling
Opskrift: Sund udgave af oksekød i fad
næste
Opskrift: Sund udgave af oksekød i fad

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here