Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
500 g østershatte
-
40 g smør
-
1 tsk. salt
-
5 spsk. cremefraiche 38%
-
1 spsk. esdragon
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
‘Patate e funghi’ hedder dette geniale tilbehør på italiensk. Logisk nok, for vi er ude i noget så enkelt som kartofler & svampe stegt på en pande med lidt fedtstof og krydderier. Hvor svært kan det være?
Italienerne kan det dér med at få det maksimale ud af en håndfuld gode råvarer i en enkel tilberedning. Og det må siges at være lykkedes til ubegribelig perfektion her. Glem alt om bearnaisesovs og fancy kartofler til dine røde bøffer eller oksemørbraden – du kan nøjes med dette dejlige (og totalt mumsede!) tilbehør plus måske en klase tomater stegt på stilk, så er du hjemme.
Du kan benytte alle mulige dejlige svampe i retten. Markchampignon vil egne sig fantastisk. Vi har valgt østershatte – både på grund af smagen, men også fordi de er utroligt lette at gå til. De skal hverken skylles eller børstes, bare skær dem ud i store mundrette stykker og op på en pande med smør. Så går resten af sig selv.
Hvis du serverer kartofler & østershatte til rødt kød, så skylder du næsten italienerne at servere et godt glas rødvin fra støvlelandet til. Amarone, Barolo eller Brunello går du aldrig helt galt i byen med. Buon appetito!
Ingredienser
1 kg kartofler | |
500 g østershatte | |
40 g smør | |
1 tsk. salt | |
5 spsk. cremefraiche 38% | |
1 spsk. esdragon | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog dem 10 minutter i velsaltet vand |
2
Færdig
|
Skær østershattene i mundrette stykker og steg i smørret på en pande med salt drysset over |
3
Færdig
|
Når vandet fra svampene er fordampet, hælder du kartoflerne ved og steger videre et par minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt cremefraiche og lad den blive optaget i svampe og kartofler - tager 5-10 minutter |
5
Færdig
|
Rør esdragon og peber i retten lige før servering |