Opskrift: Kinesisk omelet – Egg Foo Yung
med skinke og bønnespirer

0 0
Opskrift: Kinesisk omelet – Egg Foo Yung

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 æg
2 spsk. soya
20 g ingefær, revet
1 fed hvidløg, revet
Fyld
6 champignoner
2 forårsløg
100 g kogt skinke
50 g bønnespirer
Desuden
Olie til stegning

Nem og lækker omelet, som kan nydes både morgen, middag og aften

Ingredienser

  • Fyld

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Egg Foo Yung er en populær ret over meget af verden, og hvert land har sin egen måde at lave den berømte kinesiske omelet på.

Dybest set består Egg Foo Yung af æg pisket med soya, ingefær og hvidløg – og så tilsættes de grøntsager og kød eller fisk, som lige er ved hånden.

Den mest almindelige udgave af Egg Foo Yung i Asien er med kogt skinke, forårsløg, bønnespirer samt ofte bambusskud og vandkastanjer.

I flere lande bruger man krabbekød i stedet for skinke. I USA lægger man omeletten mellem ristede brødskiver og hælder sovs over. I Holland hælder man sød tomatsovs på omeletten. I Japan spiser man omeletten på ris overhældt med en tyk, mørk sovs.

Grøntsagerne kan varieres i det uendelige. Gulerødder og kål er også ganske almindelige ingredienser i den kinesiske omelet.

Vores udgave af Egg Foo Yung lægger sig forsigtigt midt i al postyret. Som sagt piskes æg med soya, ingefær og hvidløg – og heri vendes lidt skiveskårne champignoner, forårsløg, bønnespirer og kogt skinke.

Smagen er som en let eksotisk omelet, mild og venlig. Alle kan være med her, både børn og voksne og alle os andre ind imellem.

Grundportionen giver 6 små omeletter (15 cm i diameter). Det rækker til 6 personer til morgenmad/brunch eller 3 personer til frokost eller aftensmad. Hertil skal du beregne salat, brød eller andre mættende ting.

Her på Spicy Twists æggeredaktion nød vi en grønkålssalat med 3 slags æble til vores kinesiske omelet. En god kombination af sprødt-sundt og blødt-mumset.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
6 æg
2 spsk. soya
20 g ingefær, revet
1 fed hvidløg, revet
Fyld
6 champignoner
2 forårsløg
100 g kogt skinke
50 g bønnespirer
Desuden
Olie til stegning

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk æg, soya, ingefær og hvidløg sammen

2
Færdig

Skær fyldet i små stykker og vend i æggemassen

3
Færdig

Varm 3 spsk. olie op ved høj varme på en sliplet-pande

4
Færdig

Øs æggemasse med fyld ud på panden - brug en paletkniv til at skrabe det flydende æg ind mod midten - så det hele ender med en lille omelet (15 cm i diameter)

5
Færdig

Steg ved høj varme 2-3 minutter, vend, steg 2-3 minutter på den anden side

6
Færdig

Gentag øvelsen, til æggemassen er brugt

7
Færdig

Måske skal du supplere med mere olie hen ad vejen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Falafel-bowl med hummus
forrige
Opskrift: Falafel-bowl med hummus
Opskrift: Stuvet grønkål på en nemmere måde
næste
Opskrift: Stuvet grønkål på en nemmere måde
Opskrift: Falafel-bowl med hummus
forrige
Opskrift: Falafel-bowl med hummus
Opskrift: Stuvet grønkål på en nemmere måde
næste
Opskrift: Stuvet grønkål på en nemmere måde

Tilføj Din Kommentar