Ingredienser
-
6 æg
-
2 spsk. soya
-
20 g ingefær, revet
-
1 fed hvidløg, revet
-
Fyld
-
6 champignoner
-
2 forårsløg
-
100 g kogt skinke
-
50 g bønnespirer
-
Desuden
-
Olie til stegning
Et par ord om vores opskrift
Egg Foo Yung er en populær ret over meget af verden, og hvert land har sin egen måde at lave den berømte kinesiske omelet på.
Dybest set består Egg Foo Yung af æg pisket med soya, ingefær og hvidløg – og så tilsættes de grøntsager og kød eller fisk, som lige er ved hånden.
Den mest almindelige udgave af Egg Foo Yung i Asien er med kogt skinke, forårsløg, bønnespirer samt ofte bambusskud og vandkastanjer.
I flere lande bruger man krabbekød i stedet for skinke. I USA lægger man omeletten mellem ristede brødskiver og hælder sovs over. I Holland hælder man sød tomatsovs på omeletten. I Japan spiser man omeletten på ris overhældt med en tyk, mørk sovs.
Grøntsagerne kan varieres i det uendelige. Gulerødder og kål er også ganske almindelige ingredienser i den kinesiske omelet.
Vores udgave af Egg Foo Yung lægger sig forsigtigt midt i al postyret. Som sagt piskes æg med soya, ingefær og hvidløg – og heri vendes lidt skiveskårne champignoner, forårsløg, bønnespirer og kogt skinke.
Smagen er som en let eksotisk omelet, mild og venlig. Alle kan være med her, både børn og voksne og alle os andre ind imellem.
Grundportionen giver 6 små omeletter (15 cm i diameter). Det rækker til 6 personer til morgenmad/brunch eller 3 personer til frokost eller aftensmad. Hertil skal du beregne salat, brød eller andre mættende ting.
Her på Spicy Twists æggeredaktion nød vi en grønkålssalat med 3 slags æble til vores kinesiske omelet. En god kombination af sprødt-sundt og blødt-mumset.
Ingredienser
6 æg | |
2 spsk. soya | |
20 g ingefær, revet | |
1 fed hvidløg, revet | |
Fyld |
|
6 champignoner | |
2 forårsløg | |
100 g kogt skinke | |
50 g bønnespirer | |
Desuden |
|
Olie til stegning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, soya, ingefær og hvidløg sammen |
2
Færdig
|
Skær fyldet i små stykker og vend i æggemassen |
3
Færdig
|
Varm 3 spsk. olie op ved høj varme på en sliplet-pande |
4
Færdig
|
Øs æggemasse med fyld ud på panden - brug en paletkniv til at skrabe det flydende æg ind mod midten - så det hele ender med en lille omelet (15 cm i diameter) |
5
Færdig
|
Steg ved høj varme 2-3 minutter, vend, steg 2-3 minutter på den anden side |
6
Færdig
|
Gentag øvelsen, til æggemassen er brugt |
7
Færdig
|
Måske skal du supplere med mere olie hen ad vejen |