Ingredienser
-
400 g hel grønkål
-
2 dl piskefløde
-
1 spsk. sukker
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 tsk. revet muskat
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Lad os starte med at oplyse, at du både kan bruge hel grønkål på stok og færdigplukket grønkål i denne opskrift.
Forskellen er blot, at du med hel grønkål lige skal plukke grønkålen af stokken, fjerne de groveste ribber og skylle kålen grundigt. Det tager ikke mange minutter.
Herefter er fremgangsmåden ens: Grønkålen koges 5 minutter og køres så 1 minut i foodprocessor med fløde, sukker, salt og lidt æbleeddike.
Blandingen hældes i en gryde og koges, til det meste fløde er fordampet. Det tager max. 10 minutter.
Denne fremgangsmåde er lettere end normalt. Traditionelt hakkes den letkogte grønkål i hånden, hvorefter den steges i smør og blandes i en opbagt sovs.
Du kan glæde dig til en omgang blød, stuvet grønkål, der smager præcis, som kokkene på gammeldags restauranter ville lave den. Lækkert og mormoragtigt.
Som tilbehør til stuvet grønkål smager pillede kartofler og stegt kød pragtfuldt. Vi stegte nogle tykke skiver bacon, men gode frikadeller, medisterpølse eller langtidsstegte andelår vil også smage fantastisk her.
Ingredienser
400 g hel grønkål | |
2 dl piskefløde | |
1 spsk. sukker | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 tsk. revet muskat | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pluk grønkålen af stokken, fjern de groveste ribber og skyl kålen grundigt |
2
Færdig
|
Kog kålen 5 minutter i rigeligt vand - sørg for at presse kålen ned under vandoverfladen - hæld vandet fra |
3
Færdig
|
Kør den letkogte grønkål 1 minut i foodprocessor med de øvrige ingredienser |
4
Færdig
|
Kog blandingen, indtil det meste væde er fordampet - max. 10 minutter |