Opskrift: Stuvet grønkål på en nemmere måde
- med fløde og muskat

0 0
Opskrift: Stuvet grønkål på en nemmere måde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g hel grønkål
2 dl piskefløde
1 spsk. sukker
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. revet muskat
1 tsk. salt, peber

Som at få blød, stuvet grønkål på en gammeldags restaurant

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os starte med at oplyse, at du både kan bruge hel grønkål på stok og færdigplukket grønkål i denne opskrift.

Forskellen er blot, at du med hel grønkål lige skal plukke grønkålen af stokken, fjerne de groveste ribber og skylle kålen grundigt. Det tager ikke mange minutter.

Herefter er fremgangsmåden ens: Grønkålen koges 5 minutter og køres så 1 minut i foodprocessor med fløde, sukker, salt og lidt æbleeddike.

Blandingen hældes i en gryde og koges, til det meste fløde er fordampet. Det tager max. 10 minutter.

Denne fremgangsmåde er lettere end normalt. Traditionelt hakkes den letkogte grønkål i hånden, hvorefter den steges i smør og blandes i en opbagt sovs.

Du kan glæde dig til en omgang blød, stuvet grønkål, der smager præcis, som kokkene på gammeldags restauranter ville lave den. Lækkert og mormoragtigt.

Som tilbehør til stuvet grønkål smager pillede kartofler og stegt kød pragtfuldt. Vi stegte nogle tykke skiver bacon, men gode frikadeller, medisterpølse eller langtidsstegte andelår vil også smage fantastisk her.

Ingredienser

Antal personer:
400 g hel grønkål
2 dl piskefløde
1 spsk. sukker
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. revet muskat
1 tsk. salt, peber
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pluk grønkålen af stokken, fjern de groveste ribber og skyl kålen grundigt

2
Færdig

Kog kålen 5 minutter i rigeligt vand - sørg for at presse kålen ned under vandoverfladen - hæld vandet fra

3
Færdig

Kør den letkogte grønkål 1 minut i foodprocessor med de øvrige ingredienser

4
Færdig

Kog blandingen, indtil det meste væde er fordampet - max. 10 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kinesisk omelet - Egg Foo Yung
forrige
Opskrift: Kinesisk omelet – Egg Foo Yung
Opskrift: Tartiflette - fransk kartoffelgratin
næste
Opskrift: Tartiflette – fransk kartoffelgratin
Opskrift: Kinesisk omelet - Egg Foo Yung
forrige
Opskrift: Kinesisk omelet – Egg Foo Yung
Opskrift: Tartiflette - fransk kartoffelgratin
næste
Opskrift: Tartiflette – fransk kartoffelgratin

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here