Ingredienser
-
150 g grønkål
-
1 æble
-
2 stængler blegselleri
-
2 gulerødder
-
1 granatæble
-
Dressing
-
1 æble, uden kernehus
-
30 g frisk ingefær
-
2 spsk. æbleeddike
-
3 spsk. olie
-
0.5 dl vand
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Grønkålssalat med granatæble er en moderne klassiker i det danske køkken. Både grønkål og granatæble er supersundt, og de klare grønne og røde farver klæder hinanden så smukt, så smukt.
En hvilken som helst grønkålssalat kan bruges som tilbehør til hvad som helst – måske især stegt kød og fisk – men naturligvis også som del af en (vegetarisk) buffet eller som en lækker frokostsalat.
I denne opskrift er der gjort lidt ekstra ud af æblesmagen, som vi danskere jo elsker så højt. Selve grønkålen smager ikke af så pokkers meget og er ærlig talt lidt tør at tygge i, så der må gerne være lidt fut i resten af salaten og ikke mindst dressingen.
I salaten er der dejlig smag og knas fra æblestykker, granatæblekerner, rå gulerødder og blegselleri. Og i dressingen kan du glæde dig til en smagseksplosion, når et helt æble bliver blendet med æbleeddike og ingefær. Dressingen bliver dejligt sød og eksotisk, men uden brug af sukker og honning – æblet er kilden til den hyggelige sødme.
Som du kan se, bliver det en ret mager dressing, så du kan altså sagtens spise denne grøntkålssalat, selv om du er på skrump.
Som et ekstra plus er grønkål og ingefær to af de sundeste fødevarer, du kan forkæle din krop med: Du får vitaminer i læssevis, du får en antiinflammatorisk effekt, og din hjerne får et skud ekstra brændstof (kilde).
Ingredienser
150 g grønkål | |
1 æble | |
2 stængler blegselleri | |
2 gulerødder | |
1 granatæble | |
Dressing |
|
1 æble, uden kernehus | |
30 g frisk ingefær | |
2 spsk. æbleeddike | |
3 spsk. olie | |
0.5 dl vand | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak grønkålen fint, skær æble og grøntsager i mundrette stykker, pil kernerne ud af granatæblet |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienser til dressing til en jævn masse |
3
Færdig
|
Bland dressing med æble og grøntsager og drys med granatæblekerner |