Opskrift: Sprængt kylling med peberrodssovs
- kogte løg og kartofler

0 0
Opskrift: Sprængt kylling med peberrodssovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sprængt kylling
1 kylling
200 g fint salt
50 g sukker
1.3 l vand
Peberrodssovs
40 g smør
4 spsk. mel
5 dl kogevand fra kyllingen
1 dl mælk
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. peberrod, fint revet
Desuden
Kartofler
Løg

Det kogte, letsaltede kyllingekød smager aldeles pragtfuldt

Ingredienser

  • Sprængt kylling

  • Peberrodssovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

At sprænge kød – dvs. salte det – er en ældgammel konserveringsmetode. En solid omgang salt kan få kød og fisk til at holde sig i måneder.

I dag spiser vi dog fortrinsvis sprængt kød for smagens skyld. Tænk bare på sprængt oksebryst med peberrod! Den lette saltning gør kødet mørt, saftigt og mere nuanceret i smagen.

Sprængt kylling er en mindst lige så stor delikatesse som sprængt oksebryst. Heldigvis er det kolossalt let at lave. Du klipper bare kyllingen i 8-10 stykker og lægger ned i en frysepose med fint salt, sukker og vand. 2 døgn efter er kyllingen sprængt og perfekt salt.

Du kan stege den sprængte kylling i ovnen og opnå dejligt sprødt skind. Se fx vores opskrift på sprængt kylling og kartoffelsalat. Det smager skønt.

Men hvis vi skal være helt ærlige (og det skal vi vel i dette lille, lukkede forum?), så foretrækker vi at koge den sprængte kylling. Lige som man gør med oksebryst. Og lige som til oksebryst er peberrod den allerbedste følgesvend.

Kogt, sprængt kylling med en mild peberrodssovs, kogte løg og kartofler er dansk mad, når det smager allerbedst. Servér gerne et stort glas øl til – og måske en enkelt lille brændevin…?

Ingredienser

Antal personer:
Sprængt kylling
1 kylling
200 g fint salt
50 g sukker
1.3 l vand
Peberrodssovs
40 g smør
4 spsk. mel
5 dl kogevand fra kyllingen
1 dl mælk
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. peberrod, fint revet
Desuden
Kartofler
Løg
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sprængt og kogt kylling

Rens kyllingen og klip den i 8-10 stykker

2
Færdig

Hæld kyllingestykker, salt og sukker i en frysepose og fyld vandet over

3
Færdig

Luk posen til og lad trække mindst 2 døgn i køleskab – vend posen undervejs, hvis ikke al kyllingen er dækket af saltlage

4
Færdig

Kassér saltlagen

5
Færdig

Kog kyllingestykkerne 40 minutter i frisk vand, der lige dækker – uden yderligere salt

6
Færdig

Peberrodssovs

Smelt smørret til sovsen i en anden gryde og rør melet i til en opbagning

7
Færdig

Pisk kogevand fra kyllingen samt mælk i opbagningen lidt ad gangen, så sovsen konstant når at tykne

8
Færdig

Tilsæt eddike og kog sovsen igennem 5 minutter

9
Færdig

Tag gryden af varmen og rør peberroden i

10
Færdig

Desuden

Kog hele pillede løg sammen med kartoflerne og servér til kylling og peberrodssovs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kartoffelmad med stenbiderrogn
forrige
Opskrift: Kartoffelmad med stenbiderrogn
Opskrift: Let New England clam chowder
næste
Opskrift: Let New England clam chowder
Opskrift: Kartoffelmad med stenbiderrogn
forrige
Opskrift: Kartoffelmad med stenbiderrogn
Opskrift: Let New England clam chowder
næste
Opskrift: Let New England clam chowder

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here