Ingredienser
-
600 g melon, skrællet
-
20 mynteblade
-
2 dl koldt vand
-
2 spsk. sirup (fx SukrinSirup)
-
1 citron, saft og skal
Et par ord om vores opskrift
Melon smager altid dejligt, nærmest uanset hvilken type melon du har fat i. Det kan være honningmelon, galia, cantaloupe, piel de sapo, vandmelon…
Melonkødet er saftigt, frugtet og ofte ganske sødt. Når melonen er afkølet, er det svært at finde noget, der forfrisker mere.
Derfor er en kold melonsuppe naturligvis også noget af det skønneste og mest forfriskende, du kan servere til brunch eller som dessert. Ikke mindst på lune sommerdage.
Du kan bruge alle typer melon i denne suppe. Eller skal vi snarere kalde det en melonsmoothie? Forskellen er ens.
Ingredienserne er lige ud ad landevejen: Melon, citron, mynte, sirup og vand. Du putter bare det alt sammen i en blender eller foodprocessor og kører til en halvtyk suppe / smoothie.
Hvis suppen skal spises eller drikkes med det samme, så kør en håndfuld isklumper med i blenderen. Ellers lad melonsuppen køle af i køleskab mindst 1 time.
Smag på melonkødet, før du blender suppen. Hvis det er ret sødt, skal der ikke særligt meget sirup (eller honning) i. Vi brugte SukrinSirup, som ikke sætter sig på sidebenene og ikke er farligt for blodsukkeret.
Du kan eventuelt pynte suppen med alle slags bær, fx jordbær i skiver, samt mynteblade.
Servér melonsuppen af små skåle eller af glas.
Ingredienser
600 g melon, skrællet | |
20 mynteblade | |
2 dl koldt vand | |
2 spsk. sirup (fx SukrinSirup) | |
1 citron, saft og skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og kør til en halvtyk suppe |
2
Færdig
|
Skal suppen nydes med det samme, så kør en håndfuld isklumper med i blenderen |
3
Færdig
|
Skal suppen nydes senere, så køl den af i køleskab i mindst 1 time |
4
Færdig
|
Servér af små skåle eller af glas - pynt evt. med mynteblade og/eller bær |