Opskrift: Skønne råsyltede rabarber

0 0
Opskrift: Skønne råsyltede rabarber

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. (400 g) rabarber
4 dl vand
2 dl sukker

En anderledes måde at bruge rabarber på

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du kun har smagt rabarber i desserter, kager, smoothies og drinks, så skal du lige dreje hjernen en kvart omgang:

Råsyltede rabarber er mere i familie med de sursøde syltede drueagurker end med rabarbertrifli eller klassiske rabarbermuffins.

Ja, faktisk vil du typisk bruge de skønne råsyltede rabarber i de samme sammenhænge som de syltede agurker: Som et sursødt, knasende indslag oven på leverpostejen, til andet pålæg, til frikadellerne, til søndagsstegen, til den stegte kylling osv.

De råsyltede rabarber er helt klart mere søde end syrlige, så de kan også sagtens drysses på yoghurten, havregrøden eller chiagrøden. Nogle vil måske foretrække at tilsætte lidt ekstra sukker eller honning.

Skal vi være helt ærlige (og det må man jo gerne engang imellem), så smagte de små rabarberstykker så dejligt, at vi endte med at spise dem alle sammen som en slags snacks til en dejlig, blodig aftenkrimi.

Den vidunderlige lyserøde sukkerlage, som de råsyltede rabarber svømmer rundt i, må du endelig huske at udnytte:

  • Som saftevand med lidt citronsaft, danskvand og isklumper i
  • Som drink med vodka eller gin, lidt citronsaft, danskvand og isklumper i
  • Som smagsgiver i en god koldskål
  • I kager og desserter

Råsyltede rabarber er næsten fornærmende lette at lave: Du skærer de rensede rabarber i tynde, skrå skiver, putter i et skoldet sylteglas og hælder en kogende lage af vand og sukker over. På med låget, og 24 timer senere kan du spise løs.

Det meste af rabarbernes smukke, røde farve forsvinder ud i lagen. De råsyltede rabarber ender derfor med at være lidt kedelige i kuløren, men fortvivl ej – det betyder ingenting for smagen.

Vi brugte det naturlige sødemiddel sukrin i stedet for sukker, og ikke en kat ville kunne smage forskel. Fordelen er, at lagen ligefrem bliver sund og slankende at drikke i stedet for usund og fedende. Sukrin er ret fantastisk, men det er også ret pebret.

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. (400 g) rabarber
4 dl vand
2 dl sukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær de rensede rabarber i tynde, skrå skiver

2
Færdig

Skold et sylteglas og hæld rabarberskiverne i

3
Færdig

Kog vand og sukker et par minutter, til sukkeret er opløst

4
Færdig

Hæld den kogende lage over rabarberne og luk glasset til

5
Færdig

Lad trække i 24 timer - eller gerne meget længere

6
Færdig

De syltede rabarber kan gemmes i måneder, hvis du tilsætter lidt atamon

7
Færdig

Fortvivl ikke over, at rabarberne bliver blege - smagen er stadig helt rigtig

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Melonsuppe-melon-smoothie-med-mynte
forrige
Opskrift: Kold melonsuppe / melon smoothie med mynte
Sproed-ribbensteg-i-middelhavskoekkenet
næste
Opskrift: Sprød ribbensteg i Middelhavskøkkenet
Melonsuppe-melon-smoothie-med-mynte
forrige
Opskrift: Kold melonsuppe / melon smoothie med mynte
Sproed-ribbensteg-i-middelhavskoekkenet
næste
Opskrift: Sprød ribbensteg i Middelhavskøkkenet

Tilføj Din Kommentar