Ingredienser
-
500 g græskar
-
500 g kartofler
-
50 g smør
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 citron, den revne skal
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
I vinterhalvåret er (hokkaido) græskar en billig, mættende og velsmagende kilde til vitaminer og næring. Her er både A-, B-, C-vitaminer og kalium en masse, og samtidig er græskar fattig på kalorier og kulhydrater – den perfekte slankemad.
Foruden græskarsuppe og bagt græskar kan du med fordel lave dig en solid portion græskarmos. Det er en himmerigsmundfuld i sig selv, men det er også et godt alternativ til kartoffelmos som tilbehør til diverse gryderetter og simremad.
Græskar har en ret fad smag og fungerer klart bedst, hvis du giver det et markant modspil i form af syre og krydderier. I denne opskrift på græskarmos får du et let syrligt indslag med den revne citronskal, og kardemomme giver mosen en varm dyne af hygge og venlige vibrationer.
Om du bruger hokkaido græskar eller en anden type græskar, spiller ingen trille. Hokkaido græskar er bare lidt lettere at have med at gøre.
Ingredienser
500 g græskar | |
500 g kartofler | |
50 g smør | |
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 citron, den revne skal | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl græskarret, flæk det og skrab kerner og snask ud |
2
Færdig
|
Skræl kartoflerne og skær både kartofler og græskar i grove stykker |
3
Færdig
|
Kog græskar og kartofler 12-15 minutter i vand, der næsten dækker |
4
Færdig
|
Gem en smule kogevand til at justere konsistensen med |
5
Færdig
|
Brug en stavblender til at mose græskar og kartofler sammen med de øvrige ingredienser - og justér evt. med lidt kogevand |