Ingredienser
-
1 kylling, i 4 stykker
-
3 dl vand
-
3 spsk. majsstivelse
-
2.5 dl fløde
-
1 citron, saften og den revne skal
-
1.5 tsk. salt
-
Peber
-
1 kg kartofler, i halve
-
2 majskolber, i halve
-
4 gulerødder
-
4 hele løg
-
1 bdt. persille
Et par ord om vores opskrift
One pot pasta har fuldt fortjent vundet tusinder af travle familiers hjerter. Ideen er, at alle ingredienser tilberedes på én gang i én gryde – og 1-2-3, så står man med en gryderet fuld af smag. Og kun én gryde, der skal vaskes af bagefter.
Men hvorfor nøjes med at bruge one pot-tankegangen på pasta? Den egner sig lige så godt til en laber gryderet med kylling, sommergrøntsager og en cremet citronsovs. Ned i gryden med alle lækkerierne og ind i ovnen i 1 time. Så enkelt er det.
Du kan variere grøntsagerne, hvis du hellere vil bruge nogle andre. Og du kan sagtens bruge gris eller kalkun i stedet for kylling. Og i stedet for en ovnfast gryde kan du naturligvis benytte en stegeso – eller kalde retten kylling i rømertopf.
Ingredienser
1 kylling, i 4 stykker | |
3 dl vand | |
3 spsk. majsstivelse | |
2.5 dl fløde | |
1 citron, saften og den revne skal | |
1.5 tsk. salt | |
Peber | |
1 kg kartofler, i halve | |
2 majskolber, i halve | |
4 gulerødder | |
4 hele løg | |
1 bdt. persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens og partér kyllingen |
2
Færdig
|
Rør vand og majsstivelse sammen i den ovnfaste gryde |
3
Færdig
|
Rør fløde, citron, salt og peber i |
4
Færdig
|
Læg kyllingen ned i sovsen, herefter grøntsager og persille |
5
Færdig
|
Drys med lidt mere salt |
6
Færdig
|
Bag 1 time i en 200 grader varm ovn med låg på |