Ingredienser
-
Osteomelet
-
4 æg
-
250 g majskerner (cirka)
-
0.5 tsk. timian
-
0.5 tsk. paprika
-
0.5 tsk. salt
-
50 g smør
-
100 g ost, revet
-
Tomatsalsa
-
200 g cherrytomater
-
1 skalotteløg
-
1 fed hvidløg
-
1 tsk. æbleedikke
-
0.5 bdt. persille
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
En omelet kan man altid spise. Døgnet rundt. Og heldigvis er det en både nem, nærende og billig måde at blive mæt på. Proteinerne i æggene betyder, at du ikke behøver at spise kød for at give kroppen de nødvendige ‘byggesten’.
Har du mod på at prøve en lidt mere spændende, velsmagende og mættende udgave, så hop ud i denne krydrede omelet med ost og søde majs og med en superlækker tomatsalsa til. Chilistyrken kan du selv regulere.
Vi bruger helt almindelig skæreost, som er revet, men al slags ost går an. Vi benytter friske majskolber, som vi skærer kernerne af, men du kan sagtens bruge en dåse majs i stedet. Og krydderierne i retten er bare forslag – hvis du bedre kan lide basilikum end timian, så brug det. Og chilien kan snildt udskiftes med et par vrid peber eller et stænk Tabasco.
Servér osteomelet med tomatsalsa ved siden af samt måske et stykke ristet rugbrød.
Ingredienser
Osteomelet |
|
4 æg | |
250 g majskerner (cirka) | |
0.5 tsk. timian | |
0.5 tsk. paprika | |
0.5 tsk. salt | |
50 g smør | |
100 g ost, revet | |
Tomatsalsa |
|
200 g cherrytomater | |
1 skalotteløg | |
1 fed hvidløg | |
1 tsk. æbleedikke | |
0.5 bdt. persille | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser til osteomelet (minus smør og ost) lynhurtigt i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Smelt smørret på to pander, fordel æggemassen på panderne og drys med ost |
3
Færdig
|
Steg omeletterne under låg ved middelvarme i 5-7 minutter, til æggene er størknet og osten smeltet |
4
Færdig
|
Lad hver omelet glide halvt over på en tallerken og fold så den anden halvdel ind over |
5
Færdig
|
Til tomatsalsaen kører du alle ingredienser lynhurtigt i foodprocessoren |