Opskrift: Lagkage med rabarber og jordbær
- på hjemmebagte bunde

0 0
Opskrift: Lagkage med rabarber og jordbær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 lagkagebunde
500 g rabarber
175 g sukker
20 g ingefær, revet
5 dl piskefløde
250 g jordbær

Sommerhalvårets skønneste lagkage

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det kan lyde banalt, men rabarber og jordbær er ’a match made in heaven’. Det er, som om de temperamentsfulde rabarber og de stilfærdige jordbær trækker i hver sin retning på smagspaletten, så alle mundens receptorer bliver tilfredsstillet på én gang.

Og intet sted bliver kærlighedsmødet mellem rabarber og jordbær mere perfekt end i en lagkage. Her sørger bløde lagkagebunde og hyggeligt flødeskum for, at rabarber og jordbær kan udfolde sig side om side i perfekt harmoni.

Denne lagkage smager simpelt hen som en skærsommernatsdrøm.

De sure rabarber skal først lige koges til en hurtig kompot med sukker og lidt frisk ingefær. Det er hurtigt klaret (15 minutter), og herefter skal saften sis fra, så kompotten får den rigtige, faste konsistens, når den skal blandes med flødeskum. Den frasiede rabarbersaft bruges til gengæld til at fugte bundene, så de får en herlig smag af rabarber.

Du kan selvfølgelig vælge at købe tre færdige lagkagebunde. Men hvorfor ikke bage dem selv? I denne opskrift på 3 perfekte lagkagebunde opnår du nogle bunde, der fungerer lige så godt i en lagkage som købebunde – men smager meget bedre!

Lagkagen kan sagtens lægges sammen en times tid eller to før servering. Opbevar kagen køligt, så smager den bedst.

Ingredienser

Antal personer:
3 lagkagebunde
500 g rabarber
175 g sukker
20 g ingefær, revet
5 dl piskefløde
250 g jordbær
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Køb eller bag selv de 3 lagkagebunde

2
Færdig

Snit de rensede rabarber i ½ cm tynde skiver

3
Færdig

Kog rabarber med sukker og revet ingefær i 10 minutter uden låg, til rabarberne begynder at koge ud

4
Færdig

Lad rabarberkompotten dryppe af i en sigte i mindst 20 minutter - gerne i køleskabet

5
Færdig

Brug rabarbersaften, der er dryppet fra, til at fugte bundene med

6
Færdig

Pisk fløden til skum, ikke for stift, ikke for flydende

7
Færdig

Bland rabarberkompot med 2/3 af flødeskummet

8
Færdig

Smør rabarberskum på de to nederste bunde

9
Færdig

Smør resten af flødeskummet på den øverste bund og pynt med halve jordbær

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde
forrige
Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde
Opskrift: Vegetarisk chiagrød med mandelmælk
næste
Opskrift: Vegetarisk chiagrød med mandelmælk
Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde
forrige
Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde
Opskrift: Vegetarisk chiagrød med mandelmælk
næste
Opskrift: Vegetarisk chiagrød med mandelmælk

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here