Ingredienser
-
3 lagkagebunde
-
500 g rabarber
-
175 g sukker
-
20 g ingefær, revet
-
5 dl piskefløde
-
250 g jordbær
Et par ord om vores opskrift
Det kan lyde banalt, men rabarber og jordbær er ’a match made in heaven’. Det er, som om de temperamentsfulde rabarber og de stilfærdige jordbær trækker i hver sin retning på smagspaletten, så alle mundens receptorer bliver tilfredsstillet på én gang.
Og intet sted bliver kærlighedsmødet mellem rabarber og jordbær mere perfekt end i en lagkage. Her sørger bløde lagkagebunde og hyggeligt flødeskum for, at rabarber og jordbær kan udfolde sig side om side i perfekt harmoni.
Denne lagkage smager simpelt hen som en skærsommernatsdrøm.
De sure rabarber skal først lige koges til en hurtig kompot med sukker og lidt frisk ingefær. Det er hurtigt klaret (15 minutter), og herefter skal saften sis fra, så kompotten får den rigtige, faste konsistens, når den skal blandes med flødeskum. Den frasiede rabarbersaft bruges til gengæld til at fugte bundene, så de får en herlig smag af rabarber.
Du kan selvfølgelig vælge at købe tre færdige lagkagebunde. Men hvorfor ikke bage dem selv? I denne opskrift på 3 perfekte lagkagebunde opnår du nogle bunde, der fungerer lige så godt i en lagkage som købebunde – men smager meget bedre!
Lagkagen kan sagtens lægges sammen en times tid eller to før servering. Opbevar kagen køligt, så smager den bedst.
Ingredienser
3 lagkagebunde | |
500 g rabarber | |
175 g sukker | |
20 g ingefær, revet | |
5 dl piskefløde | |
250 g jordbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Køb eller bag selv de 3 lagkagebunde |
2
Færdig
|
Snit de rensede rabarber i ½ cm tynde skiver |
3
Færdig
|
Kog rabarber med sukker og revet ingefær i 10 minutter uden låg, til rabarberne begynder at koge ud |
4
Færdig
|
Lad rabarberkompotten dryppe af i en sigte i mindst 20 minutter - gerne i køleskabet |
5
Færdig
|
Brug rabarbersaften, der er dryppet fra, til at fugte bundene med |
6
Færdig
|
Pisk fløden til skum, ikke for stift, ikke for flydende |
7
Færdig
|
Bland rabarberkompot med 2/3 af flødeskummet |
8
Færdig
|
Smør rabarberskum på de to nederste bunde |
9
Færdig
|
Smør resten af flødeskummet på den øverste bund og pynt med halve jordbær |