Ingredienser
-
4 æg
-
150 g sukker
-
1 appelsin, skallen
-
50 g mandler
-
75 g hvedemel
-
50 g kartoffelmel
Et par ord om vores opskrift
Det gode ved de lagkagebunde, du kan købe – enten i supermarkedet eller hos bageren – er, at de på én gang er bløde og svampede og samtidig faste. Det gør bundene lette at skære igennem og alligevel stabile nok til at bære dit lækre fyld uden at falde sammen. Særligt interessant smager disse bunde desværre sjældent, nærmest lidt papagtigt.
Det supergode ved lagkagebundene i denne opskrift er, at de på samme måde som købebundene er bløde, svampede og alligevel faste – men at de også smager forrygende godt. Her gør mandler og appelsinskal underværker.
Har du ikke en appelsin at rive, kan du bruge en citron i stedet. Og i værste fald må du bare undvære citrus som smagsgiver. I stedet for selv at blende mandlerne kan du bruge mandelmel – eller erstatte dette med mere hvedemel.
Bemærk, at det er æggene, der får bundene til at hæve så fint. Du behøver hverken bagepulver eller andre hævemidler.
Det er ikke spor svært at lave sine egne perfekte lagkagebunde, men det kræver, at du er lidt omhyggelig undervejs. Sådan er det jo med det meste bagning. Følg derfor instruktionerne nøje.
Vi foretrækker at bage vores lagkagebunde enkeltvis. Det er en metode, der ikke kan gå galt. Andre opskrifter opererer med at bage én stor bund og herefter skære den igennem to gange – det er altså ikke helt let.
Hvis det er sæson for rabarber, kan vi varmt anbefale at lave en lagkage med rabarber og jordbær. Det er verdens bedste lagkage om foråret.
Ingredienser
4 æg | |
150 g sukker | |
1 appelsin, skallen | |
50 g mandler | |
75 g hvedemel | |
50 g kartoffelmel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, sukker og revet appelsinskal skummende hvidt |
2
Færdig
|
Kør mandlerne til groft mel i foodprocessoren og bland med det andet mel |
3
Færdig
|
Rør forsigtigt mel i æggemassen med en dejskraber, så dejen forbliver luftig |
4
Færdig
|
Del dejen i 3 lige store portioner - de 3 bunde skal bages enkeltvis i springform |
5
Færdig
|
Åbn springformen, læg et stykke bagepapir ind over bunden og luk formen igen, så siderne af papiret stikker ud - klip dem af |
6
Færdig
|
Smør den nederste centimeter af indersiden på springformen med lidt olie, så bunden slipper lettere, når den er bagt |
7
Færdig
|
Hæld en portion dej ned på bagepapiret i springformen og glat den ud med dejskraberen |
8
Færdig
|
Bag bunden 10 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |
9
Færdig
|
Brug en bordkniv til at løsne bunden fra springformens sider, inden du åbner formen |
10
Færdig
|
Hvis du har flere springforme, kan der være 2 ad gangen i ovnen |
2 Comments Skjul kommentarer
Kan man erstatte hvedemel med med mere mandelmel?
Kære Gitte
Godt spørgsmål. Vi kunne frygte, at dejen bliver mere usammenhængende med mere mandelmel end hvedemel. Hvis du prøver, ville vi være glade for en tilbagemelding – for ideen er jo indlysende. Mandelmel er meget sundere og smager bedre end hvedemel.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist