Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 æg
150 g sukker
1 appelsin, skallen
50 g mandler
75 g hvedemel
50 g kartoffelmel

Opskrift: 3 perfekte lagkagebunde

med mandler og appelsinskal

Så gode lagkagebunde kan du ikke købe i butikkerne

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det gode ved de lagkagebunde, du kan købe – enten i supermarkedet eller hos bageren – er, at de på én gang er bløde og svampede og samtidig faste. Det gør bundene lette at skære igennem og alligevel stabile nok til at bære dit lækre fyld uden at falde sammen. Særligt interessant smager disse bunde desværre sjældent, nærmest lidt papagtigt.

Det supergode ved lagkagebundene i denne opskrift er, at de på samme måde som købebundene er bløde, svampede og alligevel faste – men at de også smager forrygende godt. Her gør mandler og appelsinskal underværker.

Har du ikke en appelsin at rive, kan du bruge en citron i stedet. Og i værste fald må du bare undvære citrus som smagsgiver. I stedet for selv at blende mandlerne kan du bruge mandelmel – eller erstatte dette med mere hvedemel.

Bemærk, at det er æggene, der får bundene til at hæve så fint. Du behøver hverken bagepulver eller andre hævemidler.

Det er ikke spor svært at lave sine egne perfekte lagkagebunde, men det kræver, at du er lidt omhyggelig undervejs. Sådan er det jo med det meste bagning. Følg derfor instruktionerne nøje.

Vi foretrækker at bage vores lagkagebunde enkeltvis. Det er en metode, der ikke kan gå galt. Andre opskrifter opererer med at bage én stor bund og herefter skære den igennem to gange – det er altså ikke helt let.

Hvis det er sæson for rabarber, kan vi varmt anbefale at lave en lagkage med rabarber og jordbær. Det er verdens bedste lagkage om foråret.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk æg, sukker og revet appelsinskal skummende hvidt

2
Færdig

Kør mandlerne til groft mel i foodprocessoren og bland med det andet mel

3
Færdig

Rør forsigtigt mel i æggemassen med en dejskraber, så dejen forbliver luftig

4
Færdig

Del dejen i 3 lige store portioner - de 3 bunde skal bages enkeltvis i springform

5
Færdig

Åbn springformen, læg et stykke bagepapir ind over bunden og luk formen igen, så siderne af papiret stikker ud - klip dem af

6
Færdig

Smør den nederste centimeter af indersiden på springformen med lidt olie, så bunden slipper lettere, når den er bagt

7
Færdig

Hæld en portion dej ned på bagepapiret i springformen og glat den ud med dejskraberen

8
Færdig

Bag bunden 10 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

9
Færdig

Brug en bordkniv til at løsne bunden fra springformens sider, inden du åbner formen

10
Færdig

Hvis du har flere springforme, kan der være 2 ad gangen i ovnen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Knuste kartofler - smashed potatoes
forrige
Opskrift: Ovnbagte græske kartofler
Opskrift: Lagkage med rabarber og jordbær
næste
Opskrift: Lagkage med rabarber og jordbær
Opskrift: Knuste kartofler - smashed potatoes
forrige
Opskrift: Ovnbagte græske kartofler
Opskrift: Lagkage med rabarber og jordbær
næste
Opskrift: Lagkage med rabarber og jordbær