Ingredienser
-
1 kylling
-
80 g blødt smør
-
4 fed hvidløg, knust
-
1 citron, den revne skal
-
16 salvieblade, finthakket
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
I denne opskrift har vi anvendt en hel kylling, men du kan også bruge 1 kg kyllingelår, underlår eller overlår. Det vigtigste er, at der er skind på kyllingestykkerne.
Som krydderurt har vi brugt frisk salvie. Du kan også bruge et par spsk. tørret salvie – eller timian eller rosmarin eller paprika eller…?
Princippet i retten er, at du laver noget mumset hvidløgssmør, som skal mosles ind under kyllingeskindet (det er superlet), og så skal kyllingen ellers have 1,5 time ved middelvarme i ovnen, så kødet rigtig får tid til at suge den gode smag til sig.
Som tilbehør til ovnstegt kylling kan varmt anbefales en ratatouille med fennikel og nogle lunser godt flutes. Et glas rosévin er heller ikke så ringe endda.
Ingredienser
1 kylling | |
80 g blødt smør | |
4 fed hvidløg, knust | |
1 citron, den revne skal | |
16 salvieblade, finthakket | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kyllingen og del den i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Løsn skindet et sted på hvert kyllingestykke, stik en finger ind og lav så stor en lomme mellem kød og skind som muligt |
3
Færdig
|
Ælt smør, hvidløg, citronskal og salvie sammen |
4
Færdig
|
Fordel hvidløgssmørret i lommerne på kyllingen med rund hånd - evt. overskydende smør lægges oven på kyllingen |
5
Færdig
|
Hæld 0,5 dl vand i bunden af et ildfast fad og læg kyllingestykkerne i med skindet opad |
6
Færdig
|
Drys godt med salt og peber på kyllingen |
7
Færdig
|
Bag kyllingen 1,5 time i en 145 grader varm ovn |