Opskrift: Langtidsstegt kylling med hvidløgssmør

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
80 g blødt smør
4 fed hvidløg, knust
1 citron, den revne skal
16 salvieblade, finthakket
Salt, peber

Opskrift: Langtidsstegt kylling med hvidløgssmør

- citronskal og salvie

Lækkert, saftigt kyllingekød, der smager himmelsk godt

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I denne opskrift har vi anvendt en hel kylling, men du kan også bruge 1 kg kyllingelår, underlår eller overlår. Det vigtigste er, at der er skind på kyllingestykkerne.

Som krydderurt har vi brugt frisk salvie. Du kan også bruge et par spsk. tørret salvie – eller timian eller rosmarin eller paprika eller…?

Princippet i retten er, at du laver noget mumset hvidløgssmør, som skal mosles ind under kyllingeskindet (det er superlet), og så skal kyllingen ellers have 1,5 time ved middelvarme i ovnen, så kødet rigtig får tid til at suge den gode smag til sig.

Som tilbehør til ovnstegt kylling kan varmt anbefales en ratatouille med fennikel og nogle lunser godt flutes. Et glas rosévin er heller ikke så ringe endda.

5/5 (1 Review)

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kyllingen og del den i 8-10 stykker

2
Færdig

Løsn skindet et sted på hvert kyllingestykke, stik en finger ind og lav så stor en lomme mellem kød og skind som muligt

3
Færdig

Ælt smør, hvidløg, citronskal og salvie sammen

4
Færdig

Fordel hvidløgssmørret i lommerne på kyllingen med rund hånd - evt. overskydende smør lægges oven på kyllingen

5
Færdig

Hæld 0,5 dl vand i bunden af et ildfast fad og læg kyllingestykkerne i med skindet opad

6
Færdig

Drys godt med salt og peber på kyllingen

7
Færdig

Bag kyllingen 1,5 time i en 145 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Omelet med bacon og ost
forrige
Opskrift: Omelet med bacon og ost
Opskrift: Marinerede lammesteaks på grill
næste
Opskrift: Marinerede lammesteaks på grill
Opskrift: Omelet med bacon og ost
forrige
Opskrift: Omelet med bacon og ost
Opskrift: Marinerede lammesteaks på grill
næste
Opskrift: Marinerede lammesteaks på grill

Tilføj Din Kommentar