Ingredienser
-
50 g solsikkekerner
-
50 g parmesan
-
15 g løvstikke
-
2 fed hvidløg
-
1 dl vand
-
0.5 dl olie
-
1 spsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Løvstikke er en MEGET kraftigt smagende krydderurt, som skal doseres med største forsigtighed, ellers kan man ikke smage resten af maden.
I Danmark bruger vi primært løvstikke som smagsgiver i kartoffelvandet. Løvstikke, som også kaldes maggiurt eller bouillonurt, giver kogevandet en næsten suppeagtig smag.
Se også vores opskrifter på løvstikkesalt og løvstikke-bearnaise.
Fun fact om løvstikke: Ud over at være sprængfyldt med C-vitaminer siges løvstikke ifølge et gammelt husråd at være godt for potensen! På tysk hedder løvstikke Liebestock, på engelsk lovage.
Du kan derfor lave denne løvstikkepesto som hjælp til den mandlige stolthed – men du kan nu også bare servere den, fordi den smager kolossalt godt. Mild, cremet og med den fineste smag af løvstikke.
Smagen er selvfølgelig det vigtigste, men det gør vel heller ikke noget, at pestoen er SUND!? I en portion løvstikkepesto til 6 personer udgøres den fugtige del af 1/1 vand og kun 1/2 dl olie + 1 spsk. citronsaft.
Alligevel er løvstikkepestoen rund og cremet. Det skyldes, at solsikkekernerne bliver most helt ud og dermed fungerer som både jævning og ekstra olie.
Servér løvstikkepesto til kartofler, pasta, stegt fisk og kød eller som smørelse under en ostemad.
Ingredienser
50 g solsikkekerner | |
50 g parmesan | |
15 g løvstikke | |
2 fed hvidløg | |
1 dl vand | |
0.5 dl olie | |
1 spsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug blender eller stavblender til at mose ingredienserne til en ensartet pesto |
2
Færdig
|
Opbevar i et lukket glas i køleskabet i op til 1 uge |