Ingredienser
-
2.5 cl pastis
-
5 cl appelsinsaft
-
1.5 dl gingerale
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
På den sydfranske riviera, med kælenavnet Côte d’Azur, ligger eksklusive, solbeskinnede byer som Nice, Cannes og Saint Tropez som perler på en snor. Her leves livet på første klasse i åbne sportsvogne og på kridhvide, palmeflankerede sandstrande.
Før maden og til hummeren får man måske et glas champagne eller en flaske chablis. Først senere på aftenen er det tid til en runde cocktails eller to.
For eksempel den elegante Riviera Breeze, hvor den franske anislikør pastis – ofte af mærket Pernod eller Ricard – spiller hovedrollen.
Pastis holder hele 45% vol. og smager kraftigt igennem af lakrids, så der skal ikke de store mængder til per drink. Til gengæld kan man jo bare drikke flere af dem, hvis det skal være.
I en Riviera Breeze blandes den skønne pastis med friskpresset appelsinsaft (eller en god juice) og gingerale samt masser af is. Voila: På 5 minutter har du fremtryllet en skøn cocktail, der sender dig direkte til Saint Tropez eller Monaco på en lun sommeraften.
Der skal kun 2,5 cl pastis i drinken, så den er forholdsvis mild. Hvis du vil have en drink med lidt mere knaldeffekt, kan du tilsætte 2,5 cl vodka. Smagen ændrer sig ikke, men det gør virkningen med garanti.
Ingredienser
2.5 cl pastis | |
5 cl appelsinsaft | |
1.5 dl gingerale | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i et højt glas |
2
Færdig
|
Rør rundt |
3
Færdig
|
Tschin-tschin! |