Opskrift: Mild og sund løvstikkepesto
med solsikkekerner

0 0
Opskrift: Mild og sund løvstikkepesto

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
50 g solsikkekerner
50 g parmesan
15 g løvstikke
2 fed hvidløg
1 dl vand
0.5 dl olie
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber

Smager fantastisk til kartofler, pasta, stegt fisk – og en ostemad

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Løvstikke er en MEGET kraftigt smagende krydderurt, som skal doseres med største forsigtighed, ellers kan man ikke smage resten af maden.

I Danmark bruger vi primært løvstikke som smagsgiver i kartoffelvandet. Løvstikke, som også kaldes maggiurt eller bouillonurt, giver kogevandet en næsten suppeagtig smag.

Se også vores opskrifter på løvstikkesalt og løvstikke-bearnaise.

Fun fact om løvstikke: Ud over at være sprængfyldt med C-vitaminer siges løvstikke ifølge et gammelt husråd at være godt for potensen! På tysk hedder løvstikke Liebestock, på engelsk lovage.

Du kan derfor lave denne løvstikkepesto som hjælp til den mandlige stolthed – men du kan nu også bare servere den, fordi den smager kolossalt godt. Mild, cremet og med den fineste smag af løvstikke.

Smagen er selvfølgelig det vigtigste, men det gør vel heller ikke noget, at pestoen er SUND!? I en portion løvstikkepesto til 6 personer udgøres den fugtige del af 1/1 vand og kun 1/2 dl olie + 1 spsk. citronsaft.

Alligevel er løvstikkepestoen rund og cremet. Det skyldes, at solsikkekernerne bliver most helt ud og dermed fungerer som både jævning og ekstra olie.

Servér løvstikkepesto til kartofler, pasta, stegt fisk og kød eller som smørelse under en ostemad.

Ingredienser

Antal personer:
50 g solsikkekerner
50 g parmesan
15 g løvstikke
2 fed hvidløg
1 dl vand
0.5 dl olie
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug blender eller stavblender til at mose ingredienserne til en ensartet pesto

2
Færdig

Opbevar i et lukket glas i køleskabet i op til 1 uge

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Koldhævet formbrød (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævet formbrød (røremaskine)
Opskrift: Riviera Breeze - drink med pastis
næste
Opskrift: Riviera Breeze – drink med pastis
Opskrift: Koldhævet formbrød (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævet formbrød (røremaskine)
Opskrift: Riviera Breeze - drink med pastis
næste
Opskrift: Riviera Breeze – drink med pastis

Tilføj Din Kommentar