Opskrift: Lynstegt oksekød med hjemmelavet teriyaki-sovs
og sprøde grøntsager

Opskrift: Lynstegt oksekød med hjemmelavet teriyaki-sovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 gul squash
1 rød peber
1 bdt. forårsløg
1 stor, ikke så stærk chili
4 gulerødder
3 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Desuden
300 g oksekød i strimler
3 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Teriyaki-sovs
2 spsk. majsstivelse
1 dl vand
1 fed hvidløg, knust
15 g frisk ingefær, revet
0.5 dl soya
2 spsk. brun farin
1 spsk. sirup
2 tsk. sesamolie

Sådan forvandler du dit køkken til en lækker asiatisk restaurant

Ingredienser

  • Desuden

  • Teriyaki-sovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er teriyaki-sovsen, der gør forskellen i denne hurtige, nemme ret. Resten er egentlig bare grøntsager og kød, der er lynstegt. Enten på en sliplet-pande eller i en wok.

Teriyaki-sovs er en fantastisk japansk opfindelse, som smager lidt salt, lidt sødt, lidt krydret – helt perfekt, faktisk. Hen i retning af thailandsk østerssovs eller kinesisk hoisinsovs.

Du kan købe teriyaki-sovs i flasker i asiatiske forretninger og velassorterede supermarkeder. Sovsen smager vidunderligt, men er selvfølgelig fyldt med e-stoffer. Så hvorfor ikke lave din egen teriyaki-sovs? Det tager højst 15 minutter, og sovsen smager mindst lige så godt som den købte og er meget sundere.

Den nævnte sesamolie kan evt. tages fra det lag olie, der ligger øverst i et glas tahin. Du kan også bruge andre former for olie, hvis det er.

Grøntsagerne i retten har vi valgt efter farverne: Gul, rød, grøn, orange… Du kan bruge alle mulige slags grøntsager. Peberfrugter i andre farver, broccoli eller blomkål i små buketter, spidskål, rødløg, sukkerærter, whatever. Pointen er, at retten ser flottest ud med flere forskellige farver.

Kødet i retten er bøfkød skåret i tynde strimler. Vi brugte tykstegsfilet, men det kan være alt slags oksekød, som bliver mørt på 2 minutter. Eller svinekød. Eller kylling. Eller kalkun.

Vi serverede kogte ris til det lynstegte oksekød og grøntsager med teriyaki-sovs, og hele hytten duftede som en bedre asiatisk restaurant. Nudler kan også sagtens bruges. Eller spaghetti for den sags skyld.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Start med teriyaki-sovsen, så den er klar:

2
Færdig

Rør majsstivelse ud i vandet og rør herefter resten af ingredienserne i

3
Færdig

Varm blandingen langsomt op i en gryde, så det ryger, men ikke koger - lad stå og tykne en smule ved middellav varme i 5 minutter, mens du rører engang imellem

4
Færdig

Herefter snitter du grøntsager i tynde, mundrette stykker

5
Færdig

Varm en sliplet-pande eller en wok op ved meget høj varme, tilsæt olie og salt og steg nu grøntsagerne i et par minutter, til de begynder at tage farve, men stadig er sprøde – hæld over i en skål

6
Færdig

Varm panden eller wokken op igen ved meget høj varme, tilsæt olie og salt og steg halvdelen af kødet lynhurtigt, til det skifter farve – hæld over i skålen til grøntsagerne

7
Færdig

Gentag processen med den anden halvdel af kødet

8
Færdig

Hæld kød og grøntsager tilbage på den meget varme pande eller wok, hæld teriyaki-sovsen over, vend rundt, til alt er smurt ind i sovs og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Langtidsbagte løg og tomater i ovn
forrige
Opskrift: Langtidsbagte løg og tomater i ovn
Opskrift: Hjemmelavet jordbærjuice
næste
Opskrift: Hjemmelavet jordbærjuice
Opskrift: Langtidsbagte løg og tomater i ovn
forrige
Opskrift: Langtidsbagte løg og tomater i ovn
Opskrift: Hjemmelavet jordbærjuice
næste
Opskrift: Hjemmelavet jordbærjuice