Opskrift: Smagfulde lynsyltede jordskokker
med citron og stjerneanis

0 0
Opskrift: Smagfulde lynsyltede jordskokker

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g jordskokker, renset
1 citron, saft og skal
1 stjerneanis
3 spsk. sukker
2 spsk. vand
0.5 tsk. salt

Brug syltede jordskokker i stedet for syltede rødbeder

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Pludselig bankede det på døren til Spicy Twists redaktion. Udenfor stod en sød dame med et skævt smil – og rakte en pose jordskokker frem. “Prøv lige, om I kan spice dem op,” sagde hun og forsvandt lige så brat, som hun var dukket op.

Jordskokkerne var fint skrubbede og lige til at gå til. Det er jo den største opgave med de knudrede rødder – de skal renses, skal de. Her så det ud, som om de havde fået en ordentlig omgang med en skrap skurebørste.

Kære søde dame, vi tager udfordringen op! Og første frembringelse bliver lynsyltede jordskokker med et pift af den labre lakridssmagende stjerneanis, den solstruttende citron (både saft og skal) samt sukker og et nip salt for at skabe sammenhæng til jordskokkerne, der i denne næsten rå tilstand smager hen ad friske hasselnødder.

Det går lynhurtigt: Alle ingredienser ryger ned i en gryde, låg på, blus på, og efter blot 1 minuts kogning skal jordskokkerne af ilden igen. Herefter får de lov at køle af under låg, og så er der serveret.

Resultatet er sprøde, lækre stykker jordskok, som med opvarmningen og smagsgiverne har fået et syrligt-sødt frugtagtigt præg. Lidt lige som syltede rødbeder.

Lynsyltede jordskokker kan bruges i de fleste sammenhænge, hvor du normalt vil spise syltede rødbeder. Prøv for eksempel på en leverpostejmad eller til en omgang biksemad.

Ingredienser

Antal personer:
250 g jordskokker, renset
1 citron, saft og skal
1 stjerneanis
3 spsk. sukker
2 spsk. vand
0.5 tsk. salt
4 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær jordskokkerne i små tern

2
Færdig

Riv og pres citronen

3
Færdig

Knus krydderierne til fint pulver

4
Færdig

Hæld alting i en gryde, læg låg på og skru op for varmen

5
Færdig

Efter 1 minuts kogning skal gryden af ilden

6
Færdig

Lad jordskokkerne køle af under låg

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Klassisk osso buco milanese i ovn
forrige
Opskrift: Klassisk osso buco milanese i ovn
Opskrift: Caldo de pescado - spansk fiskesuppe
næste
Opskrift: Caldo de pescado – spansk fiskesuppe
Opskrift: Klassisk osso buco milanese i ovn
forrige
Opskrift: Klassisk osso buco milanese i ovn
Opskrift: Caldo de pescado - spansk fiskesuppe
næste
Opskrift: Caldo de pescado – spansk fiskesuppe

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here