Ingredienser
-
250 g jordskokker, renset
-
1 citron, saft og skal
-
1 stjerneanis
-
3 spsk. sukker
-
2 spsk. vand
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Pludselig bankede det på døren til Spicy Twists redaktion. Udenfor stod en sød dame med et skævt smil – og rakte en pose jordskokker frem. “Prøv lige, om I kan spice dem op,” sagde hun og forsvandt lige så brat, som hun var dukket op.
Jordskokkerne var fint skrubbede og lige til at gå til. Det er jo den største opgave med de knudrede rødder – de skal renses, skal de. Her så det ud, som om de havde fået en ordentlig omgang med en skrap skurebørste.
Kære søde dame, vi tager udfordringen op! Og første frembringelse bliver lynsyltede jordskokker med et pift af den labre lakridssmagende stjerneanis, den solstruttende citron (både saft og skal) samt sukker og et nip salt for at skabe sammenhæng til jordskokkerne, der i denne næsten rå tilstand smager hen ad friske hasselnødder.
Det går lynhurtigt: Alle ingredienser ryger ned i en gryde, låg på, blus på, og efter blot 1 minuts kogning skal jordskokkerne af ilden igen. Herefter får de lov at køle af under låg, og så er der serveret.
Resultatet er sprøde, lækre stykker jordskok, som med opvarmningen og smagsgiverne har fået et syrligt-sødt frugtagtigt præg. Lidt lige som syltede rødbeder.
Lynsyltede jordskokker kan bruges i de fleste sammenhænge, hvor du normalt vil spise syltede rødbeder. Prøv for eksempel på en leverpostejmad eller til en omgang biksemad.
Ingredienser
250 g jordskokker, renset | |
1 citron, saft og skal | |
1 stjerneanis | |
3 spsk. sukker | |
2 spsk. vand | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær jordskokkerne i små tern |
2
Færdig
|
Riv og pres citronen |
3
Færdig
|
Knus krydderierne til fint pulver |
4
Færdig
|
Hæld alting i en gryde, læg låg på og skru op for varmen |
5
Færdig
|
Efter 1 minuts kogning skal gryden af ilden |
6
Færdig
|
Lad jordskokkerne køle af under låg |