Ingredienser
-
1 kg rødbeder
-
20 kardemommekapsler, kornene
-
20 peberkorn
-
4 nelliker
-
2 stjerneanis
-
2 tsk. salt
-
4 dl sukker
-
4 dl vand
-
6 dl eddike
Et par ord om vores opskrift
Du kan vælge mellem to måder at sylte rødbeder på.
Den gammeldags besværlige, tidskrævende måde går ud på først at vaske rødbederne, så koge dem hele i mindst 40 minutter, derefter pille skindet af, skære dem i skiver, koge en lage og hælde over.
Men hvorfor ikke gøre det nemmere for dig selv – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet (tværtimod faktisk)? En langt, langt hurtigere måde er at skrælle rødbederne, skære dem i skiver og koge dem 15 minutter direkte i lagen.
I begge tilfælde slutter processen med at hælde de varme rødbeder og lage på glas og lukke til med det samme. En times tid efter er rødbederne klar til at spise, og hvis du har skyllet glasset i Atamon, kan dine syltede rødbeder holde sig i månedsvis.
I mormors tid bestod lagen af sukker og eddike. I dag har vi let adgang til alverdens skønne krydderier, og med en håndfuld af dem i lagen bliver syltede rødbeder en eksklusiv gourmetspise.
PS. Hvis du sværger til den gammeldags måde at sylte rødbeder på, kan du sagtens bruge denne lage alligevel. Kog de hele rødbeder ca. 40 minutter (afhængigt af størrelse), hæld koldt vand over, gnub skrællen af, skær i 0,5 cm tykke skiver, fyld i skoldede glas og hæld den kogende lage over med det samme.
Ingredienser
1 kg rødbeder | |
20 kardemommekapsler, kornene | |
20 peberkorn | |
4 nelliker | |
2 stjerneanis | |
2 tsk. salt | |
4 dl sukker | |
4 dl vand | |
6 dl eddike |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl rødbederne og skær dem i 0,5 cm tykke skiver |
2
Færdig
|
Knus alle krydderier til pulver i en morter |
3
Færdig
|
Kog rødbeder, krydderier, sukker, vand og eddike i 15 minutter under låg |
4
Færdig
|
Hæld rødbeder og lage på sylteglas, som er skyllet indvendigt med 1 tsk. Atamon og lidt kogende vand |
5
Færdig
|
Luk låget til med det samme og lad rødbederne trække mindst 1 døgn |
One Comment Skjul kommentarer
Glæder mig til at blive inspireret!