Opskrift: Gourmet syltede rødbeder

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg rødbeder
20 kardemommekapsler, kornene
20 peberkorn
4 nelliker
2 stjerneanis
2 tsk. salt
4 dl sukker
4 dl vand
6 dl eddike

Opskrift: Gourmet syltede rødbeder

med kardemomme, nelliker og stjerneanis

Værsgo, nemme og lækre syltede rødbeder på blot 30 minutter

Tilhører:
  • Børnemad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Du kan vælge mellem to måder at sylte rødbeder på.

Den gammeldags besværlige, tidskrævende måde går ud på først at vaske rødbederne, så koge dem hele i mindst 40 minutter, derefter pille skindet af, skære dem i skiver, koge en lage og hælde over.

Men hvorfor ikke gøre det nemmere for dig selv – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet (tværtimod faktisk)? En langt, langt hurtigere måde er at skrælle rødbederne, skære dem i skiver og koge dem 15 minutter direkte i lagen.

I begge tilfælde slutter processen med at hælde de varme rødbeder og lage på glas og lukke til med det samme. En times tid efter er rødbederne klar til at spise, og hvis du har skyllet glasset i Atamon, kan dine syltede rødbeder holde sig i månedsvis.

I mormors tid bestod lagen af sukker og eddike. I dag har vi let adgang til alverdens skønne krydderier, og med en håndfuld af dem i lagen bliver syltede rødbeder en eksklusiv gourmetspise.

PS. Hvis du sværger til den gammeldags måde at sylte rødbeder på, kan du sagtens bruge denne lage alligevel. Kog de hele rødbeder ca. 40 minutter (afhængigt af størrelse), hæld koldt vand over, gnub skrællen af, skær i 0,5 cm tykke skiver, fyld i skoldede glas og hæld den kogende lage over med det samme.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl rødbederne og skær dem i 0,5 cm tykke skiver

2
Færdig

Knus alle krydderier til pulver i en morter

3
Færdig

Kog rødbeder, krydderier, sukker, vand og eddike i 15 minutter under låg

4
Færdig

Hæld rødbeder og lage på sylteglas, som er skyllet indvendigt med 1 tsk. Atamon og lidt kogende vand

5
Færdig

Luk låget til med det samme og lad rødbederne trække mindst 1 døgn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Vegetar omelet i ovn
forrige
Opskrift: Vegetar omelet i ovn
Opskrift: Klassisk porretærte med skinke
næste
Opskrift: Klassisk porretærte med skinke
Opskrift: Vegetar omelet i ovn
forrige
Opskrift: Vegetar omelet i ovn
Opskrift: Klassisk porretærte med skinke
næste
Opskrift: Klassisk porretærte med skinke

Tilføj Din Kommentar