Ingredienser
-
100 g mandler
-
200 g sukker
-
2 æggehvider
Et par ord om vores opskrift
Der skal en slags vafler eller knasende karamel til en rigtig isdessert, ikke sandt? Jo, for vi er da enige om, at hvis det skal se rigtig flot ud, er det ikke helt nok at servere en kugle hjemmelavet vaniljeis eller dobbelt så godt: To kugler hjemmelavet gelato!?
Heldigvis er det både hurtigt og pærelet at lave en pladefuld sprøde mandel-vafler, som passer perfekt til enhver god isdessert med respekt for sig selv.
Hvis du smager efter, vil du helt sikkert tænke: ”HOV!? De mandel-vafler smager da præcis som makroner.” Og du har helt ret: Dine friskbagte mandel-vafler ER makroner. Men fordi de er aflange og skal bruges som pynt på is, kalder vi dem bare mandel-vafler i stedet.
Når vaflerne er bagt færdig og har kølet af på en bagerist, skal de opbevares i en lufttæt beholder for at bevare deres sprødhed. De er allerbedst på dagen eller til nød dagen efter.
PS. I en snæver vending kan du sagtens bruge disse lækre mandel-vafler som ’chokolade’ til kaffen og som makroner i din trifli eller æblekage.
Ingredienser
100 g mandler | |
200 g sukker | |
2 æggehvider |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør mandlerne til groft mel i en foodprocessor |
2
Færdig
|
Pisk sukker og æggehvider stift |
3
Færdig
|
Vend mandelmelet i æggeskummet |
4
Færdig
|
Hæld blandingen i en sprøjtepose og lav 20 stk. tykke ‘streger’ á ca. 10 cm længde på et stykke bagepapir - ikke for tæt, da vaflerne hæver |
5
Færdig
|
Bag 12-15 minutter midt i en 180 grader varm ovn, til vaflerne er lysebrune |