Opskrift: Raw vegansk chokoladekage med orange (glutenfri)
Nem og sund chokoladekage med superintens smag

0 0
Opskrift: Raw vegansk chokoladekage med orange (glutenfri)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bund
175 g mandler
175 d dadler (uden sten)
25 g kakao
0.5 tsk. salt
Frosting
125 g peanutbutter
25 g kakao
1 appelsin, den revne skal
0.75 dl appelsinsaft
0.75 dl sirup
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker
Pynt
Bær, frysetørrede hindbær
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Vegansk mad

Ingredienser

  • Bund

  • Frosting

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Raw kost er en diæt eller livsstil, hvor råvarerne ikke må varmes op til mere end 48 grader; nogle siger endda kun 42 grader, da dette er kroppens egen maksimumgrænse.

Fordelen ved en raw livsstil er naturligvis, at råvarernes vitaminer bevares 100% og ikke ødelægges af høj varme på komfuret eller i ovnen. Du kan læse mere om raw food her.

En raw chokoladekage skal altså ikke bages. Den består af gode, rå ingredienser, som hver især er både velsmagende og sunde – så det bliver kagen selvfølgelig også.

Lige som i mørk chokolade indgår der store mængder usødet kakaopulver i kagen. Kakao er vanvittigt sundt og har samtidig en meget intens ’mørk’ smag – så det får kagen selvfølgelig også. Jo højere kvalitet kakao, du køber, jo bedre smager kagen.

I mere traditionelle chokoladekager bruges store mængder smør. I denne veganske raw chokoladekage er smørret erstattet af peanutbutter. Vi fandt en lidt crunchy peanutbutter (Green Choice øko), der består af 99,3% peanuts og 0,7% salt (du kan også let selv lave din egen peanutbutter). Smagen af peanutbutter overdøves stort set af kakao og appelsin.

Kagen er som sagt vegansk og desuden glutenfri. Vil du også have den sukkerfri, så gør som os: Brug Sukrin Sirup Gold.

Du kan pynte kagen med hvad som helst. Vi brugte en kombination af friske blåbær og frysetørrede hindbær, men alle slags frugt og bær duer.

Opbevar din intense raw chokoladekage på køl, indtil den er spist op.

Ingredienser

Antal personer:
Bund
175 g mandler
175 d dadler (uden sten)
25 g kakao
0.5 tsk. salt
Frosting
125 g peanutbutter
25 g kakao
1 appelsin, den revne skal
0.75 dl appelsinsaft
0.75 dl sirup
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker
Pynt
Bær, frysetørrede hindbær

Sådan gør du

1
Færdig

Kør mandlerne til groft mel i foodprocessoren

2
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser til bund og kør så længe, at det bliver til en fast masse

3
Færdig

Nu skal du fore en form med bagepapir og trykke dadelmassen godt sammen i bunden

4
Færdig

Hæld ingredienserne til frosting i en skål og pisk dem godt sammen

5
Færdig

Fordel frostingen på bunden

6
Færdig

Pynt med bær og evt. frysetørrede hindbær, mens frostingen stadig er fugtig

7
Færdig

Stil chokoladekagen i køleskabet 1-2 timer, før du skærer af den

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Madeirasauce
forrige
Opskrift: Den skønneste madeirasauce
Fettuccine Alfredo - den elskede italienske klassiker
næste
Opskrift: Fettuccine Alfredo – den elskede italienske klassiker
Madeirasauce
forrige
Opskrift: Den skønneste madeirasauce
Fettuccine Alfredo - den elskede italienske klassiker
næste
Opskrift: Fettuccine Alfredo – den elskede italienske klassiker

Tilføj Din Kommentar