Ingredienser
-
Bund
-
175 g mandler
-
175 d dadler (uden sten)
-
25 g kakao
-
0.5 tsk. salt
-
Frosting
-
125 g peanutbutter
-
25 g kakao
-
1 appelsin, den revne skal
-
0.75 dl appelsinsaft
-
0.75 dl sirup
-
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker
-
Pynt
-
Bær, frysetørrede hindbær
Et par ord om vores opskrift
Raw kost er en diæt eller livsstil, hvor råvarerne ikke må varmes op til mere end 48 grader; nogle siger endda kun 42 grader, da dette er kroppens egen maksimumgrænse.
Fordelen ved en raw livsstil er naturligvis, at råvarernes vitaminer bevares 100% og ikke ødelægges af høj varme på komfuret eller i ovnen. Du kan læse mere om raw food her.
En raw chokoladekage skal altså ikke bages. Den består af gode, rå ingredienser, som hver især er både velsmagende og sunde – så det bliver kagen selvfølgelig også.
Lige som i mørk chokolade indgår der store mængder usødet kakaopulver i kagen. Kakao er vanvittigt sundt og har samtidig en meget intens ’mørk’ smag – så det får kagen selvfølgelig også. Jo højere kvalitet kakao, du køber, jo bedre smager kagen.
I mere traditionelle chokoladekager bruges store mængder smør. I denne veganske raw chokoladekage er smørret erstattet af peanutbutter. Vi fandt en lidt crunchy peanutbutter (Green Choice øko), der består af 99,3% peanuts og 0,7% salt (du kan også let selv lave din egen peanutbutter). Smagen af peanutbutter overdøves stort set af kakao og appelsin.
Kagen er som sagt vegansk og desuden glutenfri. Vil du også have den sukkerfri, så gør som os: Brug Sukrin Sirup Gold.
Du kan pynte kagen med hvad som helst. Vi brugte en kombination af friske blåbær og frysetørrede hindbær, men alle slags frugt og bær duer.
Opbevar din intense raw chokoladekage på køl, indtil den er spist op.
Ingredienser
Bund |
|
175 g mandler | |
175 d dadler (uden sten) | |
25 g kakao | |
0.5 tsk. salt | |
Frosting |
|
125 g peanutbutter | |
25 g kakao | |
1 appelsin, den revne skal | |
0.75 dl appelsinsaft | |
0.75 dl sirup | |
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker | |
Pynt |
|
Bær, frysetørrede hindbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør mandlerne til groft mel i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser til bund og kør så længe, at det bliver til en fast masse |
3
Færdig
|
Nu skal du fore en form med bagepapir og trykke dadelmassen godt sammen i bunden |
4
Færdig
|
Hæld ingredienserne til frosting i en skål og pisk dem godt sammen |
5
Færdig
|
Fordel frostingen på bunden |
6
Færdig
|
Pynt med bær og evt. frysetørrede hindbær, mens frostingen stadig er fugtig |
7
Færdig
|
Stil chokoladekagen i køleskabet 1-2 timer, før du skærer af den |