Ingredienser
-
3 æggehvider
-
150 g sukker
-
0.5 tsk. citronsaft
-
2 tsk. lakridspulver
Et par ord om vores opskrift
Marengs, kys, kyskager – kært barn har mange navne.
For at opnå den gode, seje konsistens skal der piskes lidt eddike eller citronsaft sammen med æggehvider og sukker. Vi foretrækker klart citron.
Hvis du ikke er vild med lakrids, kan du undlade at bruge det. Eller du kan erstatte det med kakaopulver i stedet. Eller tørret hindbær. Eller…?
Ingredienser
3 æggehvider | |
150 g sukker | |
0.5 tsk. citronsaft | |
2 tsk. lakridspulver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, sukker og citron sammen, til hviderne er stive og sukkeret opløst |
2
Færdig
|
Vend 1 tsk. lakridspulver nonchalant i, så skummet er både hvidt og brunt |
3
Færdig
|
Sæt 32-36 marengs på bagepapir med en teske eller en kagesprøjte og drys med resten af lakridspulveret |
4
Færdig
|
Bag 1 time i en 100 g varm ovn - eller til marengsene let slipper papiret |