Opskrift: Asiatisk flæskesteg
med verdens lækreste flæskestegssovs

0 0
Opskrift: Asiatisk flæskesteg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 kg kamsteg
Salt til sværen
2 dåser kokosmælk
30 g ingefær, revet
15 limeblade
1 rød chili uden kerner, finthakket
10 kardemommekapsler, de knuste frø
4 stjerneanis, knust
1 hvidløg, knust
2 tsk. salt

Når du først har smagt denne asiatiske flæskesteg, vil du aldrig ha’ gammeldags flæskesteg igen

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Asiatisk flæskesteg er en genial ret til alle, der elsker flæskesteg med sprød svær – og ikke mindst til alle, der elsker en helt fantastisk flæskestegssovs. Du drømmer ikke om, hvor godt den sovs smager!

For at få en vellykket steg må du finde et ildfast fad, der passer med mængden af sovs: Sovsen skal dække alt kødet, mens sværen skal stikke op. Du kan justere ved at hælde ekstra vand ved – eller omvendt, ved at lægge sølvpapir under stegen, så sværen rager op over overfladen.

Velegnet tilbehør til asiatisk flæskesteg er ris og en spændende sprød, asiatisk salat.

Opskriften er mere eller mindre tyvstjålet hos geniale Camilla Plum, der generøst har tilladt os at bruge den. Tak, Camilla!

Ingredienser

Antal personer:
2 kg kamsteg
Salt til sværen
2 dåser kokosmælk
30 g ingefær, revet
15 limeblade
1 rød chili uden kerner, finthakket
10 kardemommekapsler, de knuste frø
4 stjerneanis, knust
1 hvidløg, knust
2 tsk. salt
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Forbered flæskestegen som normalt: Alle svær skal være skåret helt igennem ned til kødlaget og drysses med salt ind imellem

2
Færdig

Bland de øvrige ingredienser i et ildfast fad, der passer til stegens størrelse

3
Færdig

Sænk stegen ned i sovsen - kødet skal være dækket, mens sværen skal stikke op

4
Færdig

Brug evt. sølvpapir til at få sværen så plan som muligt

5
Færdig

Steg ca. 2,5 timer i en 175 grader varm ovn

6
Færdig

Hold øje: Hvis for meget væde fordamper undervejs, så hæld lidt vand ved

7
Færdig

Giv stegen grill til sidst, hvis sværen ikke er helt sprød

8
Færdig

Jævn evt. sovsen med lidt majsstivelse

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: KYS - marengs med lakrids
forrige
Opskrift: KYS – marengs med lakrids
Christian Møgeltoft - Broccolisalat.docx
næste
Opskrift: Frisk, sprød broccolisalat
Opskrift: KYS - marengs med lakrids
forrige
Opskrift: KYS – marengs med lakrids
Christian Møgeltoft - Broccolisalat.docx
næste
Opskrift: Frisk, sprød broccolisalat

Tilføj Din Kommentar