Ingredienser
-
4 små tykstegsbøffer
-
20 peberkorn
-
10 enebær
-
1 tsk. salt
-
6 portobellosvampe
-
25 g smør
-
3 spsk. olie
-
0.75 tsk. salt
-
20 cherrytomater
-
Selleripuré
-
1 selleri
-
2 fed hvidløg, tynde skiver
-
1 dl vand
-
3 spsk. cremefraiche 38%
-
0.5 muskatnød, revet
-
0.5 tsk. salt
-
1 stængel blegselleri
Et par ord om vores opskrift
Supermarkederne sælger ofte tykstegsbøffer til en fornuftig pris, og i hvert fald altid langt billigere end bøffer af oksemørbrad og højreb.
Tricket med tykstegsbøfferne er at tage dem ud af køleskabet i god tid, inden de skal steges – og marinere dem let, så de står og mørner. På den måde får du dejligt blødt og mørt kød til en rimelig penge.
Vi forslår en nem og smagfuld tør marinade (dry rub) med enebær, salt og peber. Det giver et diskret og raffineret pift, som slet ikke tager pippet fra kødet.
Selleripuré er pærelet at lave. Den rensede selleri skal bare dampes 10 minutter sammen med et par fed hvidløg i en smule vand, så er den klar til at blive blendet sammen en fed cremefraiche (alternativt piskefløde), muskat og salt. Den silkebløde puré vinder klart ved at få et knasende modspil af bittesmå stykker hakket blegselleri.
Sammen med ristede portobellosvampe og lynstegte tomater bliver tykstegsbøfferne og selleripureen til et festmåltid, der nærmest skriger på et godt glas rødvin.
Ingredienser
4 små tykstegsbøffer | |
20 peberkorn | |
10 enebær | |
1 tsk. salt | |
6 portobellosvampe | |
25 g smør | |
3 spsk. olie | |
0.75 tsk. salt | |
20 cherrytomater | |
Selleripuré |
|
1 selleri | |
2 fed hvidløg, tynde skiver | |
1 dl vand | |
3 spsk. cremefraiche 38% | |
0.5 muskatnød, revet | |
0.5 tsk. salt | |
1 stængel blegselleri |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag bøfferne ud af køleskabet mindst 1 time, inden de skal steges - knus krydderierne fint i en morter og gnid bøfferne ind i pulveret |
2
Færdig
|
Skær portobellosvampene i tykke skiver og steg ved middel varme i smør, olie og salt 20-30 minutter, til de er flot brune og skrumpet en del |
3
Færdig
|
Tag svampene af panden, skru helt op for varmen og steg bøffer og tomater 1 minut på hver side - 2 minutter på hver side, hvis du ønsker dem lidt mere gennemstegt |
4
Færdig
|
Lad bøfferne hvile små 10 minutter, før du skærer dem i tynde skiver (max. 0,5 cm) |
5
Færdig
|
Skær den rengjorte selleri i store terninger og damp 10 minutter under låg i vandet sammen med hvidløgsskiverne - gem 0,5 dl kogevand |
6
Færdig
|
Blend selleri med kogevand, cremefraiche, muskat og salt |
7
Færdig
|
Rør fintsnittet blegselleri i pureen og servér straks |