Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré
- ristede portobellosvampe og stegte tomater

0 0
Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 små tykstegsbøffer
20 peberkorn
10 enebær
1 tsk. salt
6 portobellosvampe
25 g smør
3 spsk. olie
0.75 tsk. salt
20 cherrytomater
Selleripuré
1 selleri
2 fed hvidløg, tynde skiver
1 dl vand
3 spsk. cremefraiche 38%
0.5 muskatnød, revet
0.5 tsk. salt
1 stængel blegselleri

Sådan forvandler du billige supermarkedsbøffer til festmad

Ingredienser

  • Selleripuré

Et par ord om vores opskrift

Del

Supermarkederne sælger ofte tykstegsbøffer til en fornuftig pris, og i hvert fald altid langt billigere end bøffer af oksemørbrad og højreb.

Tricket med tykstegsbøfferne er at tage dem ud af køleskabet i god tid, inden de skal steges – og marinere dem let, så de står og mørner. På den måde får du dejligt blødt og mørt kød til en rimelig penge.

Vi forslår en nem og smagfuld tør marinade (dry rub) med enebær, salt og peber. Det giver et diskret og raffineret pift, som slet ikke tager pippet fra kødet.

Selleripuré er pærelet at lave. Den rensede selleri skal bare dampes 10 minutter sammen med et par fed hvidløg i en smule vand, så er den klar til at blive blendet sammen en fed cremefraiche (alternativt piskefløde), muskat og salt. Den silkebløde puré vinder klart ved at få et knasende modspil af bittesmå stykker hakket blegselleri.

Sammen med ristede portobellosvampe og lynstegte tomater bliver tykstegsbøfferne og selleripureen til et festmåltid, der nærmest skriger på et godt glas rødvin.

Ingredienser

Antal personer:
4 små tykstegsbøffer
20 peberkorn
10 enebær
1 tsk. salt
6 portobellosvampe
25 g smør
3 spsk. olie
0.75 tsk. salt
20 cherrytomater
Selleripuré
1 selleri
2 fed hvidløg, tynde skiver
1 dl vand
3 spsk. cremefraiche 38%
0.5 muskatnød, revet
0.5 tsk. salt
1 stængel blegselleri
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag bøfferne ud af køleskabet mindst 1 time, inden de skal steges - knus krydderierne fint i en morter og gnid bøfferne ind i pulveret

2
Færdig

Skær portobellosvampene i tykke skiver og steg ved middel varme i smør, olie og salt 20-30 minutter, til de er flot brune og skrumpet en del

3
Færdig

Tag svampene af panden, skru helt op for varmen og steg bøffer og tomater 1 minut på hver side - 2 minutter på hver side, hvis du ønsker dem lidt mere gennemstegt

4
Færdig

Lad bøfferne hvile små 10 minutter, før du skærer dem i tynde skiver (max. 0,5 cm)

5
Færdig

Skær den rengjorte selleri i store terninger og damp 10 minutter under låg i vandet sammen med hvidløgsskiverne - gem 0,5 dl kogevand

6
Færdig

Blend selleri med kogevand, cremefraiche, muskat og salt

7
Færdig

Rør fintsnittet blegselleri i pureen og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vegetarisk karryret
forrige
Opskrift: Vegetarisk karryret
Opskrift: Cremet vegetar pastaret
næste
Opskrift: Cremet vegetar pastaret
Opskrift: Vegetarisk karryret
forrige
Opskrift: Vegetarisk karryret
Opskrift: Cremet vegetar pastaret
næste
Opskrift: Cremet vegetar pastaret

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here