• Forside
  • Dip
  • Opskrift: Lun marokkansk auberginesalat – zaalouk

Opskrift: Lun marokkansk auberginesalat – zaalouk

0 0
Opskrift: Lun marokkansk auberginesalat – zaalouk

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stor aubergine
3 spsk. olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 spsk. paprika
0.5 tsk. salt
200 g tomater
0.5 bdt. koriander
Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vidunderlig salat som tilbehør til al slags kød og fisk – som ren vegetarret – og som dip til velkomstdrinken. Den marokkanske auberginesalat zaalouk er mild og venlig, blød og indsmigrende. Vi viser, hvordan du nemt bager den spændstige aubergine englemør, så den kan indgå som det cremede element i salaten, der smager som en blid, nordafrikansk sommernat.

Læs mere om den marokkanske auberginesalat zaalouk efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 stor aubergine
3 spsk. olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 spsk. paprika
0.5 tsk. salt
200 g tomater
0.5 bdt. koriander
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Prik skindet på auberginen 12-15 gange og anbring den i et smurt ildfast fad

2
Færdig

Bag auberginen 20 minutter midt i en 225 grader varm ovn, vend den og bag 20 minutter på den anden side

3
Færdig

Lad auberginen køle lidt af, flæk den og skrab kødet ud af skallen - husk at opsamle saften

4
Færdig

Hak auberginekødet groft

5
Færdig

Steg finthakket løg og hvidløg blanke ved middelvarme i olien - 6-7 minutter

6
Færdig

Tilsæt krydderierne og lad stege med 30 sekunder

7
Færdig

Tilsæt de grofthakkede tomater og lad stege med, til meget af væden er fordampet

8
Færdig

Tilsæt auberginekød og -saft, rør rundt, læg låg på gryden, skru ned på lav varme og lad snurre 15 minutter

9
Færdig

Retten skal være fugtig, men ikke flydende - måske skal der koges en smule videre ved høj varme for at få lidt væde til at fordampe?

10
Færdig

Rør 3/4 af den grofthakkede koriander i retten, pynt med resten

11
Færdig

Servér lun eller afkølet – eller blend salaten og brug den som dip

Mere om marokkansk auberginesalat – zaalouk

På arabisk betyder zaalouk puré eller noget blødt. Og sandt nok kan den marokkanske auberginesalat zaalouk både serveres blendet som puré (dip) og som en lidt mere chunky, blød salat.

Spørgsmålet er, hvad du skal bruge zaalouk til?

Heldigvis behøver du ikke vælge endnu… Start med at lave den bløde, chunky salat efter opskriften; smag på den og overvej, om den skal direkte på middagsbordet som tilbehør til kød, fisk og/eller andre grøntsagsretter. Ellers kan du bare stikke en stavblender i salaten og forvandle den til lækker auberginedip, hvis du hellere vil bruge den som dyppelse til grøntsagsstave, grissini eller hjemmebagt knækbrød.

Hvad gør man med auberginen?

Zaalouk er en nem, lækker og cremet salat. Men den kræver selvfølgelig, at du lige har forberedt auberginen, så kødet bliver silkeblødt og mørt. Heldigvis er det også utroligt let.

  1. Tænd for ovnen på 225 grader
  2. Prik hul i skindet på auberginen 12-15 gange med en gaffel
  3. Læg auberginen i et smurt, ovnfast fad
  4. Bag den 20 minutter, vend og bag den 20 minutter mere
  5. Flæk auberginen og skrab det bløde kød ud af skallen med en ske
  6. Hak auberginekødet groft med en skarp kniv

Bortset fra de 40 minutters bagning tager dit arbejde med auberginen næppe mere end 5-7 minutter. Det er drønlet og hurtigt!

Opskriften er lånt af en marokkansk udvandrer

Vores opskrift på zaalouk er lånt af en marokkaner, der udvandrede med sine forældre som dreng. Han har opskriften fra sin mor.

I hans familie synes man, der skal løg i en zaalouk, ikke kun hvidløg. Man synes, zaalouk skal tilsmages mildt med lidt spidskommen og paprika, men ikke med chili. Man synes, zaalouk skal smage en smule af tomat, men ikke for meget – og udelader derfor tomatpuré. Og frem for alt spiser man zaalouk som en salat, ikke som en dip, der er blendet.

Men igen: Du bestemmer! Du kan evt. udelade løg, tilføje chili og 1 spsk. tomatpuré og blende salaten helt cremet.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hjemmelavet cajun-krydderi
forrige
Opskrift: Hjemmelavet cajun-krydderi
Syltet selleri
næste
Opskrift: Syltet selleri
Hjemmelavet cajun-krydderi
forrige
Opskrift: Hjemmelavet cajun-krydderi
Syltet selleri
næste
Opskrift: Syltet selleri

Tilføj Din Kommentar