Opskrift: Hjemmelavet cajun-krydderi

0 0
Opskrift: Hjemmelavet cajun-krydderi

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 tsk. paprika
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber
0.5 tsk. sort peber, knust
Desuden
1 lille løg, revet
1 fed hvidløg, revet

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Den pikant krydrede mad i USA’s sydstater – især i staten Louisiana og især i hovedbyen New Orleans – har vundet trofaste tilhængere verden over. Det skønne cajun-køkken har naturligvis sin egen krydderblanding. Her får du den bedste og mest autentiske opskrift på cajun-krydderi, som kan bruges i alt fra jambalaya og gumbo til burgers, spejlæg og pulled pork.

Læs mere om cajun-krydderi efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
2 tsk. paprika
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber
0.5 tsk. sort peber, knust
Desuden
1 lille løg, revet
1 fed hvidløg, revet
4 fra 10 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bland alle de tørre krydderier sammen – denne blanding kan gemmes i en lufttæt beholder eller bruges med det samme

2
Færdig

Når du laver en ret eller marinade med cajun-krydderi, så tilsæt altid revet løg og hvidløg – det er vigtige smage i cajun-køkkenet

3
Færdig

Bemærk, at grundportionen af cajun-krydderi er ret beskeden – hvis du vil lave en større portion til at gemme, så skift teske (tsk.) ud med spiseske (spsk.)

Mere om hjemmelavet cajun-krydderi

De fransktalende indbyggere i den amerikanske stat Louisiana kaldes cajuns. Det er en angelsaksisk forvanskning af ordet cadiens, der igen stammer fra området Acadia i Canada. Herfra blev de gode borgere af fransk afstamning fordrevet af englænderne i 1755, og mange af dem slog sig efterfølgende ned i det lune, sumpede Louisiana i Amerikas sydstater.

Det klassiske, krydrede cajun-køkken er med rette berømmet for sine harmoniske, velafbalancerede retter. De mest kendte er nok den paellalignende risret jambalaya og den pragtfulde stuvning gumbo.

(Et sidespring: Jambalaya og gumbo spiller hovedroller i den herlige, let kitchede Carpenters-sang Jambalaya – bare vent til omkvædet!)

Centralt for cajun-mad er det særlige cajun-krydderi. Det er en nem, hurtig og lækker krydderiblanding, som findes i millioner af varianter – dog med visse fællesnævnere:

  • Basis: Der er altid paprika, cayennepeber og timian og/eller oregano i cajun-krydderi. Og salt, naturligvis. For at få dybde i smagen tilføjes meget ofte spidskommen og korianderfrø.
  • Styrke: Skal retten være meget stærk (og det er bestemt ikke usædvanligt), blandes både cayennepeber, hvid peber, sort peber og somme tider chiliflager i krydderblandingen.
  • Tørret/frisk? I USA er hjemmelavet cajun-krydderi utænkeligt uden løgpulver og hvidløgspulver. Men rigtige cajun-kokke bruger naturligvis frisk løg og frisk hvidløg i retten i stedet for. Det foretrækker vi også.

Den angivne mængde hjemmelavet cajun-krydderi rækker til én eller to dages madlavning. Hvis du gerne vil lave en ordentlig portion cajun-krydderi, så skal du bare erstatte opskriftens måleenhed teskeer (tsk.) med spiseskeer (spsk.).

Holdbarhed: I en lufttæt beholder kan cajun-krydderi gemmes i månedsvis.

Hvad bruger man cajun-krydderi til?

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hurtig karrykål med hakket oksekød
forrige
Opskrift: Hurtig karrykål med hakket oksekød
Lun marokkansk auberginesalat - zaalouk
næste
Opskrift: Lun marokkansk auberginesalat – zaalouk
Hurtig karrykål med hakket oksekød
forrige
Opskrift: Hurtig karrykål med hakket oksekød
Lun marokkansk auberginesalat - zaalouk
næste
Opskrift: Lun marokkansk auberginesalat – zaalouk

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here