Ingredienser
-
1 stor aubergine
-
3 spsk. olivenolie
-
1 spsk. citronsaft
-
1 spsk. finthakket persille
-
1 spsk. finthakket rødløg
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Melitzanosalata betyder auberginesalat på græsk, men benyttes i realiteten mere som en grov dip, der smager fantastisk som appetizer med pitabrød. Gerne med en ouzo til.
I Grækenland indgår melitzanosalata næsten altid i en omgang meze, som er forskellige små forretter eller snacks. Andre meze kan være tzatziki, grillede blæksprutter og taramosalata (torskerognsdip).
Det er ganske enkelt at lave en autentisk melitzanosalata. 1-2-3, bare se her:
- Bag en stor aubergine 1 time ved 200 grader og skrab det møre kød ud af skrællen
- Hak auberginekødet groft med en skarp kniv
- Bland aubergine med olie, citron, hvidløg, rødløg, persille, salt og peber
Du kan bruge melitzanosalata som tilbehør til alle slags kød- og fiskeretter – og som det cremede element i den græske shawarma gyros.
Er du på udkig efter andre opskrifter på auberginedip, så tjek også:
Ingredienser
1 stor aubergine | |
3 spsk. olivenolie | |
1 spsk. citronsaft | |
1 spsk. finthakket persille | |
1 spsk. finthakket rødløg | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Vask auberginen og prik en masse dybe huller i den med en gaffel |
2
Færdig
|
Læg auberginen i et ovnfast fad og bag 1 time i en 200 grader varm ovn |
3
Færdig
|
Lad auberginen køle lidt af, skær den igennem på langs og skrab kødet ud med en ske |
4
Færdig
|
Hak auberginekødet groft med en skarp kniv |
5
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen og lad trække mindst 10 minutter |