Opskrift: Græsk auberginedip – melitzanosalata

0 0
Opskrift: Græsk auberginedip – melitzanosalata

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stor aubergine
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. finthakket persille
1 spsk. finthakket rødløg
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt, peber

Lækker, nem og sund appetizer

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Melitzanosalata betyder auberginesalat på græsk, men benyttes i realiteten mere som en grov dip, der smager fantastisk som appetizer med pitabrød. Gerne med en ouzo til.

I Grækenland indgår melitzanosalata næsten altid i en omgang meze, som er forskellige små forretter eller snacks. Andre meze kan være tzatziki, grillede blæksprutter og taramosalata (torskerognsdip).

Det er ganske enkelt at lave en autentisk melitzanosalata. 1-2-3, bare se her:

  1. Bag en stor aubergine 1 time ved 200 grader og skrab det møre kød ud af skrællen
  2. Hak auberginekødet groft med en skarp kniv
  3. Bland aubergine med olie, citron, hvidløg, rødløg, persille, salt og peber

Du kan bruge melitzanosalata som tilbehør til alle slags kød- og fiskeretter – og som det cremede element i den græske shawarma gyros.

Er du på udkig efter andre opskrifter på auberginedip, så tjek også:

Ingredienser

Antal personer:
1 stor aubergine
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. finthakket persille
1 spsk. finthakket rødløg
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt, peber

Sådan gør du

1
Færdig

Vask auberginen og prik en masse dybe huller i den med en gaffel

2
Færdig

Læg auberginen i et ovnfast fad og bag 1 time i en 200 grader varm ovn

3
Færdig

Lad auberginen køle lidt af, skær den igennem på langs og skrab kødet ud med en ske

4
Færdig

Hak auberginekødet groft med en skarp kniv

5
Færdig

Rør alle ingredienser sammen og lad trække mindst 10 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Helstegt-butterfly-kylling-paa-grill
forrige
Opskrift: Helstegt butterfly-kylling på grill (spatchcock chicken)
Superlet-hjemmelavet-hvidloegsflute
næste
Opskrift: Superlet hjemmelavet hvidløgsflute
Helstegt-butterfly-kylling-paa-grill
forrige
Opskrift: Helstegt butterfly-kylling på grill (spatchcock chicken)
Superlet-hjemmelavet-hvidloegsflute
næste
Opskrift: Superlet hjemmelavet hvidløgsflute

Tilføj Din Kommentar