Ingredienser
-
1 kg kyllingelår
-
3 spsk. ras el hanout
-
3 spsk. olie
-
1.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Naturligvis kan du bruge denne opskrift på kyllingelår i ovn bare med salt og peber – eller andre ’normale’ krydderier, som du har liggende i krydderiskuffen. Paprika, karry, rosmarin, timian eller en kombination af chili & hvidløg.
MEN! Det marokkanske blandingskrydderi ras el hanout er altså værd at gå en tur omkring den lokale etniske grønthandler for. Det er eventyrligt lækkert, og du kan bruge det til alt muligt: Lam, kartofler, græskar, supper, simreretter mv. Vi vil næsten vædde på, at det bliver et af dine yndlingskrydderier.
Ras el hanout består som oftest af mindst 10 varme krydderier: Spidskommen, koriander, kanel, kardemomme, fennikelfrø, muskatnød, allehånde, nelliker plus nogle stykker til. Du kan sagtens selv blande det, hvis du har alle krydderierne liggende, men ellers gør som os: Køb det af din lokale tyrker eller bestil det på nettet.
De krydrede kyllingelår kan du spise til alt muligt: Kartoffelsalat, ovnfritter – eller hvad med at pille kødet af og bruge det som fyld i fladbrød (dem kan du også købe hos tyrkeren). Kyllingelår er også populære på skovturen og i børnenes madpakker.
Ingredienser
1 kg kyllingelår | |
3 spsk. ras el hanout | |
3 spsk. olie | |
1.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør kyllingelårene ind i ras el hanout blandet med olie og salt |
2
Færdig
|
Giv kyllingelårene 35 minutter i en 200 grader varm ovn |
3
Færdig
|
Slut af med et par minutters grill, så skindet bliver sprødt |