Opskrift: Mazarinkage med marcipan
- jordbær, vaniljecreme og mynte

0 0
Opskrift: Mazarinkage med marcipan

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mazarinkage
180 g mandler
350 g marcipan
2 æggehvider
175 g flormelis
2 dl piskefløde
Chokoladelag
100 g mørk chokolade
1 spsk. piskefløde
Kagecreme
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2 dl mælk
1 vaniljestang, kornene
Topping
2 dl piskefløde
500 g jordbær, i skiver
(Peber)mynteblade, strimlet

Herlig mazarinagtig kage med sjov på toppen

Ingredienser

  • Mazarinkage

  • Chokoladelag

  • Kagecreme

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Mazarinkage med marcipan er en klassiker på de danske kaffeborde. Smagen er som en blanding af en god skærekage og kransekage. Hvem kan ikke lide det?

Denne opskrift vil dog ikke resultere i en ÆGTE mazarinkage med mørdej osv. Her er hvedemelet erstattet af grofthakkede mandler, og desuden har vi tilladt os at smide en god kagecreme ovenpå og toppe op med friske jordbær og mynte. Men igen – hvem kan ikke lide det?

Du kan bruge denne mazarinagtige kage både til en kop eftermiddagskaffe eller som dessert til 10 sultne gæster.

Ingredienser

Antal personer:
Mazarinkage
180 g mandler
350 g marcipan
2 æggehvider
175 g flormelis
2 dl piskefløde
Chokoladelag
100 g mørk chokolade
1 spsk. piskefløde
Kagecreme
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
2 dl mælk
1 vaniljestang, kornene
Topping
2 dl piskefløde
500 g jordbær, i skiver
(Peber)mynteblade, strimlet
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Mazarinkage med chokolade

Blend mandler til groft mel, riv marcipanen på et rivejern

2
Færdig

Rør alle ingredienser sammen til en lidt flydende dej

3
Færdig

Smør siderne af en springform og læg bagepapir i bunden

4
Færdig

Hæld dejen i formen og bag 35-40 minutter i en 200 grader varm ovn

5
Færdig

Smelt chokolade og fløde i en gryde og smør på den afkølede bund

6
Færdig

Kagecreme

Pisk alle ingredienser sammen

7
Færdig

Opvarm langsomt i en gryde under stadig omrøring

8
Færdig

Efter et stykke tid begynder cremen at tykne, bare rolig

9
Færdig

Topping

Lige inden servering pisker du fløde og blander med den afkølede creme

10
Færdig

Hæld cremen over kagen og pynt med masser af jordbærskiver og myntestrimler

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Verdens nemmeste syltede rødløg
forrige
Opskrift: Verdens nemmeste syltede rødløg
Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.
næste
Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.
Opskrift: Verdens nemmeste syltede rødløg
forrige
Opskrift: Verdens nemmeste syltede rødløg
Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.
næste
Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.

Tilføj Din Kommentar