Ingredienser
-
Mazarinkage
-
180 g mandler
-
350 g marcipan
-
2 æggehvider
-
175 g flormelis
-
2 dl piskefløde
-
Chokoladelag
-
100 g mørk chokolade
-
1 spsk. piskefløde
-
Kagecreme
-
2 æggeblommer
-
4 spsk. sukker
-
2 spsk. majsstivelse
-
2 dl mælk
-
1 vaniljestang, kornene
-
Topping
-
2 dl piskefløde
-
500 g jordbær, i skiver
-
(Peber)mynteblade, strimlet
Et par ord om vores opskrift
Mazarinkage med marcipan er en klassiker på de danske kaffeborde. Smagen er som en blanding af en god skærekage og kransekage. Hvem kan ikke lide det?
Denne opskrift vil dog ikke resultere i en ÆGTE mazarinkage med mørdej osv. Her er hvedemelet erstattet af grofthakkede mandler, og desuden har vi tilladt os at smide en god kagecreme ovenpå og toppe op med friske jordbær og mynte. Men igen – hvem kan ikke lide det?
Du kan bruge denne mazarinagtige kage både til en kop eftermiddagskaffe eller som dessert til 10 sultne gæster.
Ingredienser
Mazarinkage |
|
180 g mandler | |
350 g marcipan | |
2 æggehvider | |
175 g flormelis | |
2 dl piskefløde | |
Chokoladelag |
|
100 g mørk chokolade | |
1 spsk. piskefløde | |
Kagecreme |
|
2 æggeblommer | |
4 spsk. sukker | |
2 spsk. majsstivelse | |
2 dl mælk | |
1 vaniljestang, kornene | |
Topping |
|
2 dl piskefløde | |
500 g jordbær, i skiver | |
(Peber)mynteblade, strimlet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mazarinkage med chokoladeBlend mandler til groft mel, riv marcipanen på et rivejern |
2
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen til en lidt flydende dej |
3
Færdig
|
Smør siderne af en springform og læg bagepapir i bunden |
4
Færdig
|
Hæld dejen i formen og bag 35-40 minutter i en 200 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Smelt chokolade og fløde i en gryde og smør på den afkølede bund |
6
Færdig
|
KagecremePisk alle ingredienser sammen |
7
Færdig
|
Opvarm langsomt i en gryde under stadig omrøring |
8
Færdig
|
Efter et stykke tid begynder cremen at tykne, bare rolig |
9
Færdig
|
ToppingLige inden servering pisker du fløde og blander med den afkølede creme |
10
Færdig
|
Hæld cremen over kagen og pynt med masser af jordbærskiver og myntestrimler |