Opskrift: Chokolade-æggesnaps som lynhurtig dessert
- med kakao og vanilje

Opskrift: Chokolade-æggesnaps som lynhurtig dessert

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 æg
2 spsk. rørsukker
1 tsk. kakao
0.5 tsk. vaniljepulver

Hvornår har du sidst lavet en lækker dessert på 5 minutter?

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Da mormor var en ung, blond pige i en kæmpe familie uden de store midler, var æggesnaps en af de få desserter, der somme tider var råd til.

I sin mest enkle form er en æggesnaps 1 æggeblomme, der er pisket luftig med lidt sukker. Oldefar vil nok indvende, at der også skal hældes 1 glas snaps i, og at det er en dessert for mandfolk; men hov, luk lige brødspalten, oldefar: Det er altså flere generationer siden, at der var ægte snaps i en æggesnaps!

Du kan spise en æggesnaps, som den er, og den smager vidunderligt. Du kan også piske lidt kakao og vaniljepulver i og kalde det en chokolade-æggesnaps; det smager endnu bedre. Pludselig er vi henne i noget, der minder om en rigtig dessert – eller et godt alternativ til et stykke chokolade til kaffen. Især, hvis du bruger en god kakao som fx Valrhona.

I øvrigt er æggesnaps jo også den ene halvdel af råcreme eller flødeis (den anden halvdel er flødeskum).

Danske æg har i årevis været fri for salmonella. Derfor bruger vi friske æg til æggesnaps, og vi pisker hele ægget – både blomme og hvide – med, så resultatet bliver totalt luftigt. Mums.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk alle ingredienser kraftigt i 2 minutter

2
Færdig

Sukkeret skal være helt opløst og æggemassen svulmet let op

3
Færdig

Spis din æggesnaps hurtigt efter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Muslinger på grill
forrige
Opskrift: Muslinger på grill
Opskrift: Hjemmelavet tonic (premium)
næste
Opskrift: Hjemmelavet tonic (premium)
Opskrift: Muslinger på grill
forrige
Opskrift: Muslinger på grill
Opskrift: Hjemmelavet tonic (premium)
næste
Opskrift: Hjemmelavet tonic (premium)

Tilføj Din Kommentar