Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.
- det tager kun 10 minutter

Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g finvalsede havregryn
1 liter vand
1 tsk. rapsolie
1 tsk. honning
0.25 tsk. salt

Havremælk er vegansk mælk, der kan bruges fuldkommen som almindelig mælk

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Nogen kan ikke tåle komælk. Andre undgår komælk af principielle årsager. Men hvad kan man så benytte i stedet for? Svaret er havremælk.

Havremælk kan bruges i alle de sammenhænge, du ellers anvender almindelig mælk: I bagværk og brød, i cremede supper, i smoothies, på morgenmaden – og ikke mindst i kaffen, hvor det smager virkelig godt. Du kan endda varme havremælken, hvis du ønsker det.

Ernæringsmæssigt er der ingen kalorier i havremælk, men til gengæld masser af jern og kalk. Så havremælk er en sund erstatning for komælk.

Men så er der jo prisen. Ofte koster en liter havremælk (havredrik) op til 20 kr. i supermarkedet, og det er jo ret pebret. Derfor er der god grund til at lave din havremælk selv. Det tager højst 10 minutter, og pludselig er literprisen nede på ca. 1 krone.

Kort sagt: Frem med havregryn, vand og blender… Faktisk kan du nøjes med at bruge havregryn og vand, når du fremstiller din havremælk. De øvrige ingredienser her i opskriften er med for at ramme en smag hen ad komælk.

Bemærk: Havremælk smager bedst afkølet og skal altid omrystes før brug. Holdbarhed 3-4 dage på køl i en lukket flaske.

3.7/5 (19 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser i blenderen og lad trække mindst 1 time

2
Færdig

Blend grundigt

3
Færdig

Si havremælken gennem et tyndt klæde og sørg for at presse al mælken ud

4
Færdig

Den fiberrige havrepulp, der er i overskud, kan du bruge til morgenmad eller bage med i et brød

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.000 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Mazarinkage med marcipan
forrige
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
Opskrift: Laks røget i grill
næste
Opskrift: Laks røget i grill
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
forrige
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
Opskrift: Laks røget i grill
næste
Opskrift: Laks røget i grill

6 Comments Skjul kommentarer

Hej, lige til info: Der er kalorier i havremælk. En stor del af frøhviden fra havren opløses i vandet (deraf den flotte hvide farve), og det er herfra kalorierne kommer. Og da stortset alle vitaminer og mineraler sidder i skaldelene på korn, er der ikke meget calcium og jern tilbage i havremælken når disse er siet fra. Mvh. Aske

Kære Aske

Mange tak for virkelig interessant info. Heldigvis er der stadig meget godt at sige om havremælk, så vi anbefaler med sindsro opskriften til vores læsere.

Mange hilsener fra Spicy Twist

Det behøver da ikke at blive siet. Hvis der er lidt bundfald tilbage, når mælken er drukket, så kom det i din youhurt om morgenen. Mælken kan også bruges usiet i boller og brød. Det gælder om at være kreativ og få alle goderne med.

Hej Karin

Tak for din kommentar. Vi er helt, helt enige – men mange foretrækker jo et produkt, der minder om det, man kan købe i supermarkeder.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Hej Anemes

Den slimede konsistens kan skyldes, at du har blendet havregrynene FOR længe. Det går heldigvis ikke ud over smagen. Næste gang skal du nok blende grynene lidt kortere tid; det er svært at sige helt præcist.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar