Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g finvalsede havregryn
1 liter vand
1 tsk. rapsolie
1 tsk. honning
0.25 tsk. salt

Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.

- det tager kun 10 minutter

Havremælk er vegansk mælk, der kan bruges fuldkommen som almindelig mælk

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Nogen kan ikke tåle komælk. Andre undgår komælk af principielle årsager. Men hvad kan man så benytte i stedet for? Svaret er havremælk.

Havremælk kan bruges i alle de sammenhænge, du ellers anvender almindelig mælk: I bagværk og brød, i cremede supper, i smoothies, på morgenmaden – og ikke mindst i kaffen, hvor det smager virkelig godt. Du kan endda varme havremælken, hvis du ønsker det.

Ernæringsmæssigt er der ingen kalorier i havremælk, men til gengæld masser af jern og kalk. Så havremælk er en sund erstatning for komælk.

Men så er der jo prisen. Ofte koster en liter havremælk (havredrik) op til 20 kr. i supermarkedet, og det er jo ret pebret. Derfor er der god grund til at lave din havremælk selv. Det tager højst 10 minutter, og pludselig er literprisen nede på ca. 1 krone.

Kort sagt: Frem med havregryn, vand og blender… Faktisk kan du nøjes med at bruge havregryn og vand, når du fremstiller din havremælk. De øvrige ingredienser her i opskriften er med for at ramme en smag hen ad komælk.

Bemærk: Havremælk smager bedst afkølet og skal altid omrystes før brug. Holdbarhed 3-4 dage på køl i en lukket flaske.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser i blenderen og lad trække mindst 1 time

2
Færdig

Blend grundigt

3
Færdig

Si havremælken gennem et tyndt klæde og sørg for at presse al mælken ud

4
Færdig

Den fiberrige havrepulp, der er i overskud, kan du bruge til morgenmad eller bage med i et brød

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Mazarinkage med marcipan
forrige
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
Opskrift: Laks røget i grill
næste
Opskrift: Laks røget i grill
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
forrige
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
Opskrift: Laks røget i grill
næste
Opskrift: Laks røget i grill

Tilføj Din Kommentar