Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.
- det tager kun 10 minutter

Opskrift: 1 liter hjemmelavet havremælk for 1 kr.

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g finvalsede havregryn
1 liter vand
1 tsk. rapsolie
1 tsk. honning
0.25 tsk. salt

Havremælk er plantemælk, der kan bruges fuldkommen som almindelig mælk

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Nogen kan ikke tåle komælk. Andre undgår komælk af principielle årsager. Men hvad kan man så benytte i stedet for? Svaret er havremælk.

Havremælk kan bruges i alle de sammenhænge, du ellers anvender almindelig mælk: I bagværk og brød, i cremede supper, i smoothies, på morgenmaden – og ikke mindst i kaffen, hvor det smager virkelig godt. Du kan endda varme havremælken, hvis du ønsker det.

Ernæringsmæssigt er der kun få kalorier i havremælk, men til gengæld masser af jern og kalk. Så havremælk er en sund erstatning for komælk.

Men så er der jo prisen. Ofte koster en liter havremælk (havredrik) op til 20 kr. i supermarkedet, og det er jo ret pebret. Derfor er der god grund til at lave din havremælk selv. Det tager højst 10 minutter, og pludselig er literprisen nede på ca. 1 krone.

Kort sagt: Frem med havregryn, vand og blender… Faktisk kan du nøjes med at bruge havregryn og vand, når du fremstiller din havremælk. De øvrige ingredienser her i opskriften er med for at ramme en smag hen ad komælk.

Bemærk: Havremælk smager bedst afkølet og skal altid omrystes før brug. Holdbarhed 3-4 dage på køl i en lukket flaske.

3.6/5 (31 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser i blenderen og lad trække mindst 1 time

2
Færdig

Blend hurtigt

3
Færdig

Si havremælken gennem et tyndt klæde og sørg for at presse al mælken ud

4
Færdig

Den fiberrige havrepulp, der er i overskud, kan du bruge til morgenmad eller bage med i et brød

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Mazarinkage med marcipan
forrige
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
Opskrift: Laks røget i grill
næste
Opskrift: Laks røget i grill
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
forrige
Opskrift: Mazarinkage med marcipan
Opskrift: Laks røget i grill
næste
Opskrift: Laks røget i grill

12 Comments Skjul kommentarer

Hej, lige til info: Der er kalorier i havremælk. En stor del af frøhviden fra havren opløses i vandet (deraf den flotte hvide farve), og det er herfra kalorierne kommer. Og da stortset alle vitaminer og mineraler sidder i skaldelene på korn, er der ikke meget calcium og jern tilbage i havremælken når disse er siet fra. Mvh. Aske

Kære Aske

Mange tak for virkelig interessant info. Heldigvis er der stadig meget godt at sige om havremælk, så vi anbefaler med sindsro opskriften til vores læsere.

Mange hilsener fra Spicy Twist

Det behøver da ikke at blive siet. Hvis der er lidt bundfald tilbage, når mælken er drukket, så kom det i din youhurt om morgenen. Mælken kan også bruges usiet i boller og brød. Det gælder om at være kreativ og få alle goderne med.

Hej Karin

Tak for din kommentar. Vi er helt, helt enige – men mange foretrækker jo et produkt, der minder om det, man kan købe i supermarkeder.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Hej Anemes

Den slimede konsistens kan skyldes, at du har blendet havregrynene FOR længe. Det går heldigvis ikke ud over smagen. Næste gang skal du nok blende grynene lidt kortere tid; det er svært at sige helt præcist.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Hej Spicy
Jeg var ude for det samme og der står blend grundigt. Så hvordan skal pulpen se ud for den er perfekt ?
vh Joshua

Hej Joshua

Tja, vores pulp lignede det, den var – moste, let fugtige havregryn. Men du har åbenbart været FOR grundig og må nok prøve at blende ganske kort tid næste gang. Det er desværre umuligt at sige noget præcist om hvor længe, da blendere og foodprocessorere er vidt forskellige i styrke og effektivitet. Vores maskine er en ældre model… Held & lykke med timingen!

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Hej Tine

Tak for kommentarerne. Du har naturligvis fuldstændigt ret i begge indvendinger, og vi har nu rettet opskriften til.

Mange hilsener fra Spicy Twist

Hej Leif

Der skal bruges 100 gram finvalsede havregryn – det står i ingredienslisten. Hvis du ser opskriften på din telefon, så skal du lige klikke på det lille “+” ved ingredienslisten, for at den folder sig ud.

God dag 🙂

Tilføj Din Kommentar