Ingredienser
-
Tacos
-
250 g majsmel (helst masa harina)
-
3.5 dl lunkent vand
-
1 spsk. olie
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
2 kyllingefileter
-
1 spsk. spidskommen, knust
-
1 spsk. korianderfrø, knust
-
3 fed hvidløg, knust
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
-
3 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Taco er en lille, blød majspandekage med fyld, som spises overalt i Mexico. Ikke mindst som street food, hvor det skal gå lidt hurtigt.
Du må endelig ikke forveksle de autentiske mexicanske tacos med de sprøde, amerikanske tacoskaller, der minder mere om chips. Ægte tacos er små og bløde, så man med fingrene kan samle dem om fyldet og spise dem. Vi gentager: Med fingrene! At bruge bestik til at spise sin taco anses som snobbet.
Dejen laves af majsmel (helst af typen masa harina, som fås i velassorterede supermarkeder), lunkent vand, lidt olie og salt. 4 simple ingredienser, that’s it. Dejen tager 5 minutter at ælte sammen, skal herefter hvile 20 minutter og kan nu rulles ud til små, runde pandekager.
Dejen er lidt porøs, så det er lettest at rulle den ud mellem to stykker bagepapir. Nu skal de bare steges et par minutter på en tør pande og vendes et par gange undervejs. Sværere er det ikke.
Opskriften på dej og fremgangsmåden har vi lånt fra en mexicansk dame, der har en særlig taco-presse. Den gør de små pandekager perfekt runde og tilpas tykke/tynde. Helt så flotte blev vores tacos ikke, men smagen er perfekt. Og de er lige tilpas små (12 cm) og bløde til formålet.
Du kan bruge alt muligt som fyld i tacos. Hakket oksekød, pulled okse eller gris, kylling eller grøntsager af enhver art. I alle tilfælde er spidskommen, korianderfrø, chili og hvidløg en god idé at krydre med. Sådan krydrer vi kyllingen i denne version.
Mexicanere spiser alle mulige grøntsagsting i små skåle til deres tacos. Vi foreslår:
Ud af denne portion bliver der 12 små tacos. Måske er det nødvendigt at lave lidt ekstra guacamole og købe en pose tacochips, hvis alle skal blive mætte. En håndfuld cool Coronas smager også godt til.
Ingredienser
Tacos |
|
250 g majsmel (helst masa harina) | |
3.5 dl lunkent vand | |
1 spsk. olie | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
2 kyllingefileter | |
1 spsk. spidskommen, knust | |
1 spsk. korianderfrø, knust | |
3 fed hvidløg, knust | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. chiliflager | |
3 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt ingredienserne til taco sammen og lad hvile overdækket i 20 minutter |
2
Færdig
|
Del i 12 kugler, som du ruller ud til små pandekager (12 cm i diameter) mellem 2 stykker bagepapir |
3
Færdig
|
Bag pandekagerne 2-3 minutter på en sliplet-pande ved høj varme - de skal vendes mindst 4 gange og danne mørkebrune pletter - dejen er lidt porøs, så vend forsigtigt |
4
Færdig
|
Skær kyllingefileterne i tynde skiver, vend med de øvrige ingredienser og steg ved høj varme 4-5 minutter, til kyllingen er blevet hvid i kødet |
5
Færdig
|
Servér alting så varmt som muligt |