Opskrift: Autentisk mexicansk taco
med krydret kylling, tomatsalsa og guacamole

Opskrift: Autentisk mexicansk taco

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tacos
250 g majsmel (helst masa harina)
3.5 dl lunkent vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
Fyld
2 kyllingefileter
1 spsk. spidskommen, knust
1 spsk. korianderfrø, knust
3 fed hvidløg, knust
1.5 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
3 spsk. olie

Hjemmelavede tacos er utroligt nemme at lave

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Tacos

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Taco er en lille, blød majspandekage med fyld, som spises overalt i Mexico. Ikke mindst som street food, hvor det skal gå lidt hurtigt.

Du må endelig ikke forveksle de autentiske mexicanske tacos med de sprøde, amerikanske tacoskaller, der minder mere om chips. Ægte tacos er små og bløde, så man med fingrene kan samle dem om fyldet og spise dem. Vi gentager: Med fingrene! At bruge bestik til at spise sin taco anses som snobbet.

Dejen laves af majsmel (helst af typen masa harina, som fås i velassorterede supermarkeder), lunkent vand, lidt olie og salt. 4 simple ingredienser, that’s it. Dejen tager 5 minutter at ælte sammen, skal herefter hvile 20 minutter og kan nu rulles ud til små, runde pandekager.

Dejen er lidt porøs, så det er lettest at rulle den ud mellem to stykker bagepapir. Nu skal de bare steges et par minutter på en tør pande og vendes et par gange undervejs. Sværere er det ikke.

Opskriften på dej og fremgangsmåden har vi lånt fra en mexicansk dame, der har en særlig taco-presse. Den gør de små pandekager perfekt runde og tilpas tykke/tynde. Helt så flotte blev vores tacos ikke, men smagen er perfekt. Og de er lige tilpas små (12 cm) og bløde til formålet.

Du kan bruge alt muligt som fyld i tacos. Hakket oksekød, pulled okse eller gris, kylling eller grøntsager af enhver art. I alle tilfælde er spidskommen, korianderfrø, chili og hvidløg en god idé at krydre med. Sådan krydrer vi kyllingen i denne version.

Mexicanere spiser alle mulige grøntsagsting i små skåle til deres tacos. Vi foreslår:

Ud af denne portion bliver der 12 små tacos. Måske er det nødvendigt at lave lidt ekstra guacamole og købe en pose tacochips, hvis alle skal blive mætte. En håndfuld cool Coronas smager også godt til.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt ingredienserne til taco sammen og lad hvile overdækket i 20 minutter

2
Færdig

Del i 12 kugler, som du ruller ud til små pandekager (12 cm i diameter) mellem 2 stykker bagepapir

3
Færdig

Bag pandekagerne 2-3 minutter på en sliplet-pande ved høj varme - de skal vendes mindst 4 gange og danne mørkebrune pletter - dejen er lidt porøs, så vend forsigtigt

4
Færdig

Skær kyllingefileterne i tynde skiver, vend med de øvrige ingredienser og steg ved høj varme 4-5 minutter, til kyllingen er blevet hvid i kødet

5
Færdig

Servér alting så varmt som muligt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.000 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hjemmelavet juice af gulerødder, ingefær og citron
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af gulerødder, ingefær og citron
Opskrift: Nemme gammeldags kærnemælkshorn
næste
Opskrift: Nemme gammeldags kærnemælkshorn
Opskrift: Hjemmelavet juice af gulerødder, ingefær og citron
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af gulerødder, ingefær og citron
Opskrift: Nemme gammeldags kærnemælkshorn
næste
Opskrift: Nemme gammeldags kærnemælkshorn