• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Nynordisk kartoffelpizza med Vesterhavsost, hvidløg og rosmarin

Opskrift: Nynordisk kartoffelpizza med Vesterhavsost, hvidløg og rosmarin

0 0
Opskrift: Nynordisk kartoffelpizza med Vesterhavsost, hvidløg og rosmarin

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Pizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
3 spsk. rapsolie
250 g ølandshvede
250 g hvedemel
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Fyld
800 g bagekartofler
150 g Vesterhavsost
2 fed hvidløg
1 dl rapsolie
1 spsk. rosmarin
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager

Sund og superlækker version af den populære pizza

Ingredienser

  • Pizzadej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Italiensk kartoffelpizza med frisk mozzarella og rosmarin er en af de mest populære pizzatyper her i landet. Vi danskere er jo vilde med pizza, og vi elsker kartofler, så kombinationen er nærmest genial.

Her kommer så en nynordisk fortolkning af kartoffelpizza, og vi LOVER, at den smager mindst lige så godt som den klassiske italienske – og den er både sundere og nemmere at lave.

Nynordisk kartoffelpizza er et godt bud på en grøn ret, som kræsne mænd og børn vil ønske igen og igen – uden at savne kød det fjerneste. Det er sund junkfood deluxe!

Se også vores opskrift på hjemmelavet falafel

Tre ting gør nynordisk kartoffelpizza sundere end originalen. For det første er halvdelen af melet i dejen fuldkorns ølandshvede (fuldkorn er sundt, hvidt mel er usundt). For det andet og tredje er der hvidløg i fyldet samt lidt flere kartofler end normalt.

Det nynordiske islæt er at bruge fuldkorns ølandshvede, rapsolie og Vesterhavsost i stedet for durummel, olivenolie og mozzarella.

Fyldet er hurtigt og let at lave. Riv kartofler, ost og hvidløg og rør sammen med olie og krydderier – det tager højst 10 minutter. Kartoffelfyldet spredes ud over pizzabundene på et par sekunder. Normalt skal du møjsommeligt skære kartofler og mozzarella i tynde skiver og placere pænt på bundene.

Hvis du ikke har prøvet Spicy Twists pizzaer før, kan du glæde dig til bagemetoden. Det går lynhurtigt og minder om den måde, pizzeriaer gør det på: Vi bager nemlig ved grillvarme (275 grader, næstnederste rille) i 5-6 minutter. Så er pizzaen sprød og gennembagt.

Investér gerne i en bagesten og en pizzaspade. Det løfter hele oplevelsen og gør det meget sjovere at bage pizzaer fremover. Du kan dog sagtens lave gode pizzaer uden disse remedier.

Er du på udkig efter andre lækre pizzaopskrifter, så prøv at skrive pizza i søgefeltet her på siden.

Ingredienser

Antal personer:
Pizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
3 spsk. rapsolie
250 g ølandshvede
250 g hvedemel
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Fyld
800 g bagekartofler
150 g Vesterhavsost
2 fed hvidløg
1 dl rapsolie
1 spsk. rosmarin
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i vandet og ælt først mel og olie, så salt og sukker i

2
Færdig

Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time

3
Færdig

Form dejen til 4 store boller, rul dem i mel og lad hæve tildækket 30 minutter

4
Færdig

Nu tænder du for ovnen på grillvarme 275 grader (læg gerne en bagesten på næstnederste rille, alternativt en bageplade, som skal blive gloende varm) - og begynder at lave fyldet:

5
Færdig

Riv kartoflerne ned i et tyndt klæde og knug vandet af dem

6
Færdig

Riv Vesterhavsost og hvidløg

7
Færdig

Rør alle ingredienser til fyld sammen

8
Færdig

Rul bollerne ud til tynde pizzabunde på et meldækket bord

9
Færdig

Læg pizzabundene på bagepapir, så er det lettere at få træspatlen ind under og transportere ind og ud ad ovnen

10
Færdig

Fordel fyldet jævnt på pizzaerne

11
Færdig

Bag hver pizza 5-6 minutter ved grillvarme på næstnederste rille – den er færdig, når kanten er lysebrun

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Stenalderboller
forrige
Opskrift: 10 sunde, glutenfri stenalderboller
Vegetarisk-Lo-Mein
næste
Opskrift: Vegetarisk Lo Mein
Stenalderboller
forrige
Opskrift: 10 sunde, glutenfri stenalderboller
Vegetarisk-Lo-Mein
næste
Opskrift: Vegetarisk Lo Mein

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Henriette

Det må komme an på en prøve. Vi vil bestemt tro, pizzaerne kan fryses (fx pakket ind i bagepapir). Og vi vil gætte på, at du kan lægge en frossen pizza i en 200 grader varm ovn og have maden klar ca. 10-15 minutter efter. Hvis du prøver at fryse/optø kartoffelpizzaen og har gode resultater med det, vil det være fantastisk at høre fra dig igen. Held & lykke.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here