Ingredienser
-
6 æg
-
0.5 dl piskefløde
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. timian
-
0.5 tsk. salt, peber
-
3 spsk. olivenolie
-
150 g kogte muslinger
-
2 forårsløg
Et par ord om vores opskrift
Vi danskere har spist tonsvis af muslinger hundredvis af år, før der nogen sinde var tænkt på de stolte vikinger.
Og hvorfor ikke? Muslinger er lige til at plukke ude på lavt vand; de er fyldt med proteiner og andre gode næringsstoffer. Og så smager de forbandet godt.
Hvis vi i vandlandet og fiskerinationen Danmark ikke skulle spise masser af muslinger, hvem skulle så?
Muslinger er nemme at have med at gøre. Du skal bare skylle dem under koldt vand, hive ’skæg’, der sidder i klemme mellem skallerne, ud og kassere dem, der er åbne og/eller lugter ufrisk. Herefter damper du dem under tætsluttende låg i en smule vand eller vin i ca. 8 minutter. De muslinger, der ikke er åbnet, kasserer du. Resten er klar til at spise. I Danmark er muslinger som regel så friske, at du stort set ikke behøver smide nogen ud. Brug din næse: Hvis muslingerne dufter frisk, ER de friske.
Til denne skønne omelet, brugte vi en rest muslinger, der var til overs, efter at vi havde lavet en lækker muslingesovs. Men du kan også sagtens bruge muslinger fra dåse.
Servér omelet med muslinger på et stykke ristet rugbrød. Og måske med en øl og snaps til.
Ingredienser
6 æg | |
0.5 dl piskefløde | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. timian | |
0.5 tsk. salt, peber | |
3 spsk. olivenolie | |
150 g kogte muslinger | |
2 forårsløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, fløde og krydderier sammen |
2
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved middelvarme og hæld æggeblandingen i |
3
Færdig
|
Drys muslinger og groft skårne forårsløg over |
4
Færdig
|
Læg låg på panden og steg, til æggene er størknet – det tager små 10 minutter |
One Comment Skjul kommentarer
har prøvet at udskifte muslinger med røget muslinger og tun det bliver rigtig godt