Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg
- paprika og timian

0 0
Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 æg
0.5 dl piskefløde
1 tsk. paprika
1 tsk. timian
0.5 tsk. salt, peber
3 spsk. olivenolie
150 g kogte muslinger
2 forårsløg

En skøn frokostret fra vandlandet Danmark

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi danskere har spist tonsvis af muslinger hundredvis af år, før der nogen sinde var tænkt på de stolte vikinger.

Og hvorfor ikke? Muslinger er lige til at plukke ude på lavt vand; de er fyldt med proteiner og andre gode næringsstoffer. Og så smager de forbandet godt.

Hvis vi i vandlandet og fiskerinationen Danmark ikke skulle spise masser af muslinger, hvem skulle så?

Muslinger er nemme at have med at gøre. Du skal bare skylle dem under koldt vand, hive ’skæg’, der sidder i klemme mellem skallerne, ud og kassere dem, der er åbne og/eller lugter ufrisk. Herefter damper du dem under tætsluttende låg i en smule vand eller vin i ca. 8 minutter. De muslinger, der ikke er åbnet, kasserer du. Resten er klar til at spise. I Danmark er muslinger som regel så friske, at du stort set ikke behøver smide nogen ud. Brug din næse: Hvis muslingerne dufter frisk, ER de friske.

Til denne skønne omelet, brugte vi en rest muslinger, der var til overs, efter at vi havde lavet en lækker muslingesovs. Men du kan også sagtens bruge muslinger fra dåse.

Servér omelet med muslinger på et stykke ristet rugbrød. Og måske med en øl og snaps til.

Ingredienser

Antal personer:
6 æg
0.5 dl piskefløde
1 tsk. paprika
1 tsk. timian
0.5 tsk. salt, peber
3 spsk. olivenolie
150 g kogte muslinger
2 forårsløg
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk æg, fløde og krydderier sammen

2
Færdig

Varm olien op på en pande ved middelvarme og hæld æggeblandingen i

3
Færdig

Drys muslinger og groft skårne forårsløg over

4
Færdig

Læg låg på panden og steg, til æggene er størknet – det tager små 10 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Tigerrejer i rød karry - gaeng daeng
forrige
Opskrift: Tigerrejer i rød karry – gaeng daeng
Opskrift: Græskarfritter med timian
næste
Opskrift: Græskarfritter med timian
Opskrift: Tigerrejer i rød karry - gaeng daeng
forrige
Opskrift: Tigerrejer i rød karry – gaeng daeng
Opskrift: Græskarfritter med timian
næste
Opskrift: Græskarfritter med timian

One Comment Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here