Opskrift: Baronessens æg og rejer
Elegant udgave af den klassiske frokostret

0 0
Opskrift: Baronessens æg og rejer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 æg
200 g tigerrejer
4 tsk. stenbiderrogn
Dildmayo
2 dl vindruekerneolie
1 bdt. dild
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. æbleeddike
0.5 tsk salt, peber
1 æg

Ingredienser

  • Dildmayo

Et par ord om vores opskrift

Del

I Nordsjællands blødt kuperede landskaber er den gamle baronesses herskabelige palæ smukt beliggende på en kolossal grund, der skråner ned mod en lille sø med masser af åkander og et rigt fugleliv.

Baronessen, hvis navn vi har lovet ikke at afsløre, foretrækker ordet ‘slot’, men så stort er huset nu ikke. Snarere en grosserervilla i overstørrelse med tilhørende hestestald, et smukt orangeri og et flere hundrede år gammelt rosarium.

Det forfinede væsen med den omhyggeligt pudrede porcelænshud ynder at påstå, at hun er en kvinde af Folket (i sine unge dage var hun sekretær for baronen, før hun blev forfremmet til de ægteskabelige gemakker) – og at hun spiser, som danskerne gør flest.

Vi var inviteret til en sen søndagsfrokost, som omfattede champagnesild, en smørstegt søtungefilet, æg og rejer, stegt andelever med syltede valnødder af egen avl og et stykke lagret fransk blåskimmelost (fourme d’ambert). Hertil adskillige glas (lidt for sød) rhinskvin. Kaffe og petitfours blev indtaget i orangeriet.

Jeg ved ikke med dig, kære læser, men hvis ovenstående frokost skulle forestille at være retter, som danskerne normalt indtager til frokost, så er jeg alligevel ikke så normaldansk, som jeg troede.

Æg og rejer er vel det, der kommer nærmest på en helt almindelig frokostret. Og så alligevel ikke. For baronessens æg og rejer var opgraderet med netop det anstrøg af luksus, som man ynder i en bestemt type familier nord for København.

  • I stedet for Nettos billige frosne rejer var anvendt friskkogte tigerrejer
  • I stedet for den slatne majonæse på tube var rørt en hjemmelavet dildmayo
  • Og som en ekstra luksus var hele molevitten toppet med en generøs klat stenbiderrogn

Kan hænde den gamle baronesse er blevet lidt krukket på sine ældre dage, kan hænde hun har mistet følingen med, hvordan Folket lever – men hendes æg og rejer smager dælme godt, skulle jeg hilse at sige. Dem gad man godt spise hver søndag.

PS. Dildmayoen tager 5 minutter at lave med en stavblender.
PPS. Stenbiderrognen kan sagtens erstattes af rød kaviar, lakserogn eller ørredrrogn.

Ingredienser

Antal personer:
4 æg
200 g tigerrejer
4 tsk. stenbiderrogn
Dildmayo
2 dl vindruekerneolie
1 bdt. dild
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. æbleeddike
0.5 tsk salt, peber
1 æg
4 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hårdkogte æg

Læg æggene i koldt vand og bring hurtigst muligt i kog - små æg koges 6 minutter, store æg 7 minutter - fisk herefter æggene op og lad dem køle langsomt af

2
Færdig

Kogte tigerrejer

Pil evt. skal af rejerne, læg dem i koldt vand, bring hurtigst muligt i kog og kog dem 1-1,5 minut – fisk herefter rejerne op og lad køle af

3
Færdig

Dildmayo

Kør alle ingredienser (minus æg) til en ensartet masse med stavblenderen

Tilsæt ægget og kør mayoen tyk

4
Færdig

Anretning

I pæne glas anrettes halve æg i bunden, rejer og dildmayo røres sammen og anbringes ovenpå, til sidst toppes med en klat rød rogn og en lille dildkvist

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Mongolian beef - af flanksteak
forrige
Opskrift: Mongolian beef – af flanksteak
Tomatringe med æggefyld - nem brunchret
næste
Opskrift: Tomatringe med æggefyld – nem brunchret
Mongolian beef - af flanksteak
forrige
Opskrift: Mongolian beef – af flanksteak
Tomatringe med æggefyld - nem brunchret
næste
Opskrift: Tomatringe med æggefyld – nem brunchret

3 Comments Skjul kommentarer

Kan man røre dildmayo dagen før og kan man bruge en anden olie end vindruekerneolie f.eks. Olivenolie eller rapsolie?

Kære Alice

Undskyld det alt for sene svar – vores spam-filter driller. Du kan sagtens lave dildmayoen dagen før. Solsikkekerneolie eller vindruekerneolie er de bedste olier til majonæse.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here