Opskrift: Mongolian beef – af flanksteak
Mørt oksekød snasket ind i dejlige smage

0 0
Opskrift: Mongolian beef – af flanksteak

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Til marinering
550 g flanksteak
2 tsk. olie
2 tsk. soya
2 spsk. majsstivelse
Til stegning
2 spsk. majsstivelse
0.5 dl olie
Desuden
1 spsk. ingefær, finthakket
2 tsk. chiliflage
1 spsk. hvidløg, finthakket
1 bdt. forårsløg, skåret i skrå stykker
Sovs
1 dl kogende vand
2 spsk. brun farin
0.5 dl soya
1 spsk. majsstivelse
Tilhører:
  • Stærk mad

Ingredienser

  • Til marinering

  • Til stegning

  • Desuden

  • Sovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne populære ret kaldes vitterlig Mongolian beef (altså oksekød fra Mongoliet), men det er dybest set noget pjat, for om lidt skal du til at STEGE kød til den store guldmedalje – men i Mongoliet foretrækker de efter sigende kogt kød…!?

Nå, pyt, det er jo bare et navn. Om drengen hedder Adam eller Benjamin, kan jo være ligegyldigt, bare han er sød. Og Mongolian beef er faktisk en lille smule sødt, en lille smule salt, en lille smule stærkt – og temmelig snasket.

Flanksteak er det perfekte stykke oksekød til Mongolian beef. Udskæringen kan tåle en hel del varme uden at blive tørt, og med den mængde varme, kødet får her, bliver det perfekt mørt. Alternative udskæringer kunne være teres major, ball tip eller flap steak (bavette).

Se også vores opskrift på Slagter Lunds flap steak (bavette)

De asiatisk-mongolske smage i retten kommer fra ingefær, hvidløg, chili, soya – og brunt sukker. Sukkermængden er der mange meninger om; her på Spicy Twist Asien-redaktion mener vi, at ingen retter i det salte køkken skal være alt for søde.

Sørg for at klargøre alle ingredienser, inden du begynder at lynstege. Når du først er i gang med stegningen, har du ikke tid til andet; det skal gå tjept.

Sørg også for at have kogt en portion ris, som er det mest logiske tilbehør til Mongolian beef. Denne lune og spicy thaiagtige salat vil også smage godt til – du kan erstatte flowersprouts med spidskål eller grønkål.

Ingredienser

Antal personer:
Til marinering
550 g flanksteak
2 tsk. olie
2 tsk. soya
2 spsk. majsstivelse
Til stegning
2 spsk. majsstivelse
0.5 dl olie
Desuden
1 spsk. ingefær, finthakket
2 tsk. chiliflage
1 spsk. hvidløg, finthakket
1 bdt. forårsløg, skåret i skrå stykker
Sovs
1 dl kogende vand
2 spsk. brun farin
0.5 dl soya
1 spsk. majsstivelse
3 fra 17 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kødet i tynde skiver, som du herefter giver et tryk, så de bliver flade

2
Færdig

Rør olie, soya og majsstivelse sammen, vend kødet i blandingen, hæld i en frysepose og lad ligge ved stuetemperatur i minimum 30 minutter

3
Færdig

Mens kødet marinerer, klargør du ingefær, hvidløg og forårsløg

4
Færdig

Rør også sovsen sammen - først opløser du sukkeret i det kogende vand, så rører du majsstivelsen ud i soyaen, og så rører du begge dele sammen

5
Færdig

Lige før stegning hælder du yderligere majsstivelse ned til kødet, så alle stykker bliver let pudrede

6
Færdig

Find din bedste sliplet-pande eller wok og varm olien til stegning op ved høj varme

7
Færdig

Steg kødet i små portioner ad gangen - ca. 1 minut på hver side - til det er brunt og sprødt - stil til side og steg videre

8
Færdig

Når kødet er stegt, skal der kun være en smule olie tilbage på panden

9
Færdig

Skru lidt ned for varmen og steg ingefær og chili 1 minut - husk at tænde udsugningen!

10
Færdig

Tilsæt hvidløg og steg med 30 sekunder

11
Færdig

Tilsæt sovsen og lad den koge ind et par minutter, til den er ret tyk, og der kun er en smule tilbage

12
Færdig

Tilsæt kød og forårsløg og vend rundt ca. 2 minutter, til al sovsen klæber til kødet

13
Færdig

Servér rygende varmt - spis gerne med pinde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Autentisk indisk chai masala / chai latte
forrige
Opskrift: Autentisk indisk chai masala / chai latte
Baronessens æg og rejer
næste
Opskrift: Baronessens æg og rejer
Autentisk indisk chai masala / chai latte
forrige
Opskrift: Autentisk indisk chai masala / chai latte
Baronessens æg og rejer
næste
Opskrift: Baronessens æg og rejer

Tilføj Din Kommentar