Ingredienser
-
Til marinering
-
550 g flanksteak
-
2 tsk. olie
-
2 tsk. soya
-
2 spsk. majsstivelse
-
Til stegning
-
2 spsk. majsstivelse
-
0.5 dl olie
-
Desuden
-
1 spsk. ingefær, finthakket
-
2 tsk. chiliflage
-
1 spsk. hvidløg, finthakket
-
1 bdt. forårsløg, skåret i skrå stykker
-
Sovs
-
1 dl kogende vand
-
2 spsk. brun farin
-
0.5 dl soya
-
1 spsk. majsstivelse
Et par ord om vores opskrift
Denne populære ret kaldes vitterlig Mongolian beef (altså oksekød fra Mongoliet), men det er dybest set noget pjat, for om lidt skal du til at STEGE kød til den store guldmedalje – men i Mongoliet foretrækker de efter sigende kogt kød…!?
Nå, pyt, det er jo bare et navn. Om drengen hedder Adam eller Benjamin, kan jo være ligegyldigt, bare han er sød. Og Mongolian beef er faktisk en lille smule sødt, en lille smule salt, en lille smule stærkt – og temmelig snasket.
Flanksteak er det perfekte stykke oksekød til Mongolian beef. Udskæringen kan tåle en hel del varme uden at blive tørt, og med den mængde varme, kødet får her, bliver det perfekt mørt. Alternative udskæringer kunne være teres major, ball tip eller flap steak (bavette).
Se også vores opskrift på Slagter Lunds flap steak (bavette)
De asiatisk-mongolske smage i retten kommer fra ingefær, hvidløg, chili, soya – og brunt sukker. Sukkermængden er der mange meninger om; her på Spicy Twist Asien-redaktion mener vi, at ingen retter i det salte køkken skal være alt for søde.
Sørg for at klargøre alle ingredienser, inden du begynder at lynstege. Når du først er i gang med stegningen, har du ikke tid til andet; det skal gå tjept.
Sørg også for at have kogt en portion ris, som er det mest logiske tilbehør til Mongolian beef. Denne lune og spicy thaiagtige salat vil også smage godt til – du kan erstatte flowersprouts med spidskål eller grønkål.
Ingredienser
Til marinering |
|
550 g flanksteak | |
2 tsk. olie | |
2 tsk. soya | |
2 spsk. majsstivelse | |
Til stegning |
|
2 spsk. majsstivelse | |
0.5 dl olie | |
Desuden |
|
1 spsk. ingefær, finthakket | |
2 tsk. chiliflage | |
1 spsk. hvidløg, finthakket | |
1 bdt. forårsløg, skåret i skrå stykker | |
Sovs |
|
1 dl kogende vand | |
2 spsk. brun farin | |
0.5 dl soya | |
1 spsk. majsstivelse |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kødet i tynde skiver, som du herefter giver et tryk, så de bliver flade |
2
Færdig
|
Rør olie, soya og majsstivelse sammen, vend kødet i blandingen, hæld i en frysepose og lad ligge ved stuetemperatur i minimum 30 minutter |
3
Færdig
|
Mens kødet marinerer, klargør du ingefær, hvidløg og forårsløg |
4
Færdig
|
Rør også sovsen sammen - først opløser du sukkeret i det kogende vand, så rører du majsstivelsen ud i soyaen, og så rører du begge dele sammen |
5
Færdig
|
Lige før stegning hælder du yderligere majsstivelse ned til kødet, så alle stykker bliver let pudrede |
6
Færdig
|
Find din bedste sliplet-pande eller wok og varm olien til stegning op ved høj varme |
7
Færdig
|
Steg kødet i små portioner ad gangen - ca. 1 minut på hver side - til det er brunt og sprødt - stil til side og steg videre |
8
Færdig
|
Når kødet er stegt, skal der kun være en smule olie tilbage på panden |
9
Færdig
|
Skru lidt ned for varmen og steg ingefær og chili 1 minut - husk at tænde udsugningen! |
10
Færdig
|
Tilsæt hvidløg og steg med 30 sekunder |
11
Færdig
|
Tilsæt sovsen og lad den koge ind et par minutter, til den er ret tyk, og der kun er en smule tilbage |
12
Færdig
|
Tilsæt kød og forårsløg og vend rundt ca. 2 minutter, til al sovsen klæber til kødet |
13
Færdig
|
Servér rygende varmt - spis gerne med pinde |