Ingredienser
-
2 cl Galliano
-
2 cl varm stærk kaffe
-
0.5 æggehvide
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Der er et stort problem ved et Galliano Hot Shot: Så snart du har drukket det, så får lyst til ét til. Og ét til. Det er et syndigt shot!
Som alle andre shots er der én og kun én måde at drikke Galliano Hot Shots på: Du skal hælde det i munden på én gang. I munden blander Galliano, kaffe og flødeskum sig og bliver til noget meget, meget lækkert.
Galliano er en sød likør, der smager af vanilje. Netop denne smag går kolossalt godt sammen med varm kaffe og koldt flødeskum.
Den originale opskrift på Galliano Hot Shot er:
- 2 cl Galliano
- 2 cl varm stærk kaffe
- 2 cl flødeskum
I et 6 cl shotglas hældes først Galliano, dernæst varm kaffe (forsigtigt, så den ikke blander sig med likøren) og til sidst et lag koldt flødeskum. Servér og drik straks.
MEN! Flødeskum feder. Flødeskum er lidt vammelt, synes nogen. Og flødeskum duer ikke, hvis du eller nogen af dine gæster lider af laktoseintolerans.
Derfor har vi opfundet en lettere, luftigere udgave af Galliano Hot Shot, hvor flødeskum erstattes af æggehvide pisket stift med en anelse sukker (også kaldet ”guf”).
Denne laktosefri udgave af Galliano Hot Shot smager pragtfuldt og er præcis lige så let at lave som det originale shot. Om du pisker fløde eller æggehvide kommer jo ud på ét.
Servér Galliano Hot Shots i løbet af aftenen – gerne i stedet for en kop kaffe, som nogle mennesker helst ikke drikker om aftenen, fordi den holder dem vågen. Galliano Hot Shot er lidt mere søvndyssende.
Ingredienser
2 cl Galliano | |
2 cl varm stærk kaffe | |
0.5 æggehvide | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
I et 6 cl shotglas hælder du først Galliano |
2
Færdig
|
Herpå hælder du forsigtigt varm kaffe via en ske, så kaffen lægger sig oven på likøren |
3
Færdig
|
Top op med ”guf” – æggehvide pisket stift med sukker |
4
Færdig
|
Servér straks |