• Forside
  • Kage
  • Opskrift: 12 lækre kanelgifler (bedre end Pågens!)

Opskrift: 12 lækre kanelgifler (bedre end Pågens!)
med kardemomme og vanilje i dejen

Opskrift: 12 lækre kanelgifler (bedre end Pågens!)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
25 g gær
2.5 dl mælk
450 g mel
75 g sukker
50 g blødt smør
10 kardemommekapsler, de knuste korn
2 tsk. vaniljepulver
0.5 tsk. salt
Remonce
100 g brun farin
100 g blødt smør
2 spsk. kanel
Pensling
1 æg

Se her, hvordan du får giflerne til at stå oprejst

Ingredienser

  • Dej

  • Remonce

  • Pensling

Et par ord om vores opskrift

Del

På nogle mennesker har Pågens kanelgifler samme hypnotiske, næsten narkomaniske effekt som en pose chips eller en plade mælkechokolade: Du stopper ikke, før alt er udryddet til sidste krumme.

Kanelgifler er en slags kanelsnegle, der står på højkant. Der er mindre snask og mere brød i giflerne end i sneglene – og lige som med kanelsnegle smager kanelgifler allerbedst lige, når de er bagt.

Mindre snask og mere brød – undskyld, lyder det ikke lidt kedeligt? Bare rolig: Vi kompenserer ved at bruge mere kanel i remoncen samt både kardemomme og vanilje i dejen. Så Spicy Twists kanelgifler er bestemt ikke kedelige!

Hvis du ikke har bagt kanelgifler før, så lad os indvi dig i den store udfordring: At få giflerne til at blive stående oprejst i løbet af opholdet i ovnen. Selv de dygtigste hjemmebagere har oplevet, at deres fine kanelgifler – som stod så flot op, da de blev proppet i ovnen – har lagt sig ned og er faldet uhjælpeligt sammen under bagningen.

Hvad er tricket? Vi har smugkigget hos den dygtige madblogger louiogbearnaisen, som har prøvet sig gennem fire hold kanelgifler, før det endelig lykkedes hende at fremstille nogle nydeligt opretstående eksemplarer, der kan tage kampen op med Pågens berømte industriprodukt.

Tricket består af flere elementer:

  • Der skal ikke FOR meget remonce i dejen, for smørret er dét, der får giflerne til at kæntre
  • Dejpladen smurt med remonce skal rulles, så den ender som en flad pølse
  • Giflerne skal være relativt tykke (3 cm), så de har en god bund at stå på
  • Når giflerne har efterhævet – stående – skal de lige have et tryk på toppen, så de står bedre fast

Hvis du ikke guffer alle kanelgiflerne med det samme, så frys dem ned og lun dem efter optøning. Daggamle kanelgifler er en tør fornøjelse.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i mælken

2
Færdig

Rør alle ingredienser til dej grundigt sammen med elpisker, til konsistensen er smidig og lækker - hold lidt af melet tilbage og se, om der er brug for det hele

3
Færdig

Lad dejen hæve tildækket 1 time

4
Færdig

Rul dejen ud til en firkant på 40 x 30 cm på et meldækket bord

5
Færdig

Rør remoncen sammen og smør ud på dejen

6
Færdig

Fold dejen 3 cm ind ad gangen på den lange led, til du står med en aflang flad pølse

7
Færdig

Skær pølsen ud i 3 cm tykke kanelgifler og stil dem på en bageplade foret med bagepapir

8
Færdig

Lad kanelgiflerne efterhæve tildækket i 45 minutter – giv dem herefter et let tryk i toppen, så de står sikkert og fast på pladen

9
Færdig

Pensl overkanten på kanelgiflerne med sammenpisket æg

10
Færdig

Bag kanelgiflerne 12-15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

11
Færdig

Afkøl på en rist

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Galliano Hot Shot med “guf”
forrige
Opskrift: Galliano Hot Shot med “guf”
Opskrift: Spaghetti med aspargesbroccoli (bimi)
næste
Opskrift: Spaghetti med aspargesbroccoli (bimi)
Opskrift: Galliano Hot Shot med “guf”
forrige
Opskrift: Galliano Hot Shot med “guf”
Opskrift: Spaghetti med aspargesbroccoli (bimi)
næste
Opskrift: Spaghetti med aspargesbroccoli (bimi)