Opskrift: Beef Wellington – indbagt oksemørbrad

0 0
Opskrift: Beef Wellington – indbagt oksemørbrad

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Svampe ‘duxelles’
2 spsk. olivenolie
500 g markchampignon
5 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 tsk. timian
1 tsk. salt, peber
Kødet
1.3 kg oksemørbrad
3 spsk. olivenolie
3 spsk. dijonsennep
1.5 tsk. salt, peber
Desuden
500 g butterdej
2 æggeblommer

Ingredienser

  • Svampe ‘duxelles’

  • Kødet

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Beef Wellington er en luksuriøs ret, hvor en hel oksemørbrad pakkes ind i en svampestuvning (duxelles) samt røget skinke og butterdej og bages i ovnen.

Retten kan tilføjes et ekstra pift luksus ved at rive en frisk trøffel ned i den færdige svampestuvning. Det er sådan, man gør på de fine, klassiske restauranter.

Oksemørbraden er et kostbart stykke kød, så de fleste vil nok ikke have råd til at lave retten så tit. Derfor serveres Beef Wellington mest til nytårsaften og andre festlige lejligheder, hvor maden bare skal have fuld skrue, koste hvad det vil.

Ingredienser

Antal personer:
Svampe ‘duxelles’
2 spsk. olivenolie
500 g markchampignon
5 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 tsk. timian
1 tsk. salt, peber
Kødet
1.3 kg oksemørbrad
3 spsk. olivenolie
3 spsk. dijonsennep
1.5 tsk. salt, peber
Desuden
500 g butterdej
2 æggeblommer
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at tage oksemørbrad og parmaskinke ud af køleskabet 1 time før tilberedning

2
Færdig

Hak svampe, løg og hvidløg meget fint, bland med krydderierne og steg i olien, til al væde er fordampet - svampeblandingen skal være helt tør

3
Færdig

Afpuds mørbraden og skær den til, så den er nogenlunde lige høj i begge ender

4
Færdig

Brun mørbraden i olien ved meget høj varme på alle sider - tag af ilden og smør den ind i sennep, salt og peber

5
Færdig

Læg et stort stykke film på et spækkebræt og anbring skinkeskiverne, så de lapper lidt ind over hinanden og til sammen får en længde, der er lidt længere end mørbraden

6
Færdig

Fordel svampeblandingen på skinken, læg mørbraden i midten og brug nu filmen til at vikle svampe og skinke rundt om mørbraden - der skal være skinke hele vejen rundt, også i enderne

7
Færdig

Pak hele kødrullen ind i et tyndt lag butterdej - sørg for at sammenføjningen vender nedad

8
Færdig

Pensl butterdejen med de sammenpiskede æggeblommer og rids oversiden i harlekin-tern

9
Færdig

Varm et ovnfast fad i passende længde op i en 200 grader varm ovn, anbring stegen i det varme fad og bag ca. 35 minutter midt i ovnen (kernetemperatur 54 grader)

10
Færdig

Lad stegen hvile 15 minutter, før du skærer den i tykke skiver

Mere om Beef Wellington

Som tilbehør til Beef Wellington kan varmt anbefales en cremet champignonsovs, knuste kartofler og aspargesbroccoli. Hertil et godt glas rødvin, gerne en Bordeaux lavet på cabernet sauvignon.

Se også vores opskrift på den perfekte oksemørbrad i ovn.

Bonusinfo

Beef Wellington er angiveligt opkaldt efter den engelske hertug, som bankede Napoleon noget så eftertrykkeligt i slaget ved Waterloo.

Indbagt oksemørbrad

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Den gode syltelage til alle slags grøntsager
forrige
Opskrift: Den gode syltelage til alle slags grøntsager
Libanesiske pitabrød med kødfyld - arayes
næste
Opskrift: Libanesiske pitabrød med kødfyld – arayes
Den gode syltelage til alle slags grøntsager
forrige
Opskrift: Den gode syltelage til alle slags grøntsager
Libanesiske pitabrød med kødfyld - arayes
næste
Opskrift: Libanesiske pitabrød med kødfyld – arayes

Tilføj Din Kommentar