Ingredienser
-
Svampe ‘duxelles’
-
2 spsk. olivenolie
-
500 g markchampignon
-
5 skalotteløg
-
3 fed hvidløg
-
2 tsk. timian
-
1 tsk. salt, peber
-
Kødet
-
1.3 kg oksemørbrad
-
3 spsk. olivenolie
-
3 spsk. dijonsennep
-
1.5 tsk. salt, peber
-
Desuden
-
500 g butterdej
-
2 æggeblommer
Et par ord om vores opskrift
Beef Wellington er en luksuriøs ret, hvor en hel oksemørbrad pakkes ind i en svampestuvning (duxelles) samt røget skinke og butterdej og bages i ovnen.
Retten kan tilføjes et ekstra pift luksus ved at rive en frisk trøffel ned i den færdige svampestuvning. Det er sådan, man gør på de fine, klassiske restauranter.
Oksemørbraden er et kostbart stykke kød, så de fleste vil nok ikke have råd til at lave retten så tit. Derfor serveres Beef Wellington mest til nytårsaften og andre festlige lejligheder, hvor maden bare skal have fuld skrue, koste hvad det vil.
Ingredienser
Svampe ‘duxelles’ |
|
2 spsk. olivenolie | |
500 g markchampignon | |
5 skalotteløg | |
3 fed hvidløg | |
2 tsk. timian | |
1 tsk. salt, peber | |
Kødet |
|
1.3 kg oksemørbrad | |
3 spsk. olivenolie | |
3 spsk. dijonsennep | |
1.5 tsk. salt, peber | |
Desuden |
|
500 g butterdej | |
2 æggeblommer |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at tage oksemørbrad og parmaskinke ud af køleskabet 1 time før tilberedning |
2
Færdig
|
Hak svampe, løg og hvidløg meget fint, bland med krydderierne og steg i olien, til al væde er fordampet - svampeblandingen skal være helt tør |
3
Færdig
|
Afpuds mørbraden og skær den til, så den er nogenlunde lige høj i begge ender |
4
Færdig
|
Brun mørbraden i olien ved meget høj varme på alle sider - tag af ilden og smør den ind i sennep, salt og peber |
5
Færdig
|
Læg et stort stykke film på et spækkebræt og anbring skinkeskiverne, så de lapper lidt ind over hinanden og til sammen får en længde, der er lidt længere end mørbraden |
6
Færdig
|
Fordel svampeblandingen på skinken, læg mørbraden i midten og brug nu filmen til at vikle svampe og skinke rundt om mørbraden - der skal være skinke hele vejen rundt, også i enderne |
7
Færdig
|
Pak hele kødrullen ind i et tyndt lag butterdej - sørg for at sammenføjningen vender nedad |
8
Færdig
|
Pensl butterdejen med de sammenpiskede æggeblommer og rids oversiden i harlekin-tern |
9
Færdig
|
Varm et ovnfast fad i passende længde op i en 200 grader varm ovn, anbring stegen i det varme fad og bag ca. 35 minutter midt i ovnen (kernetemperatur 54 grader) |
10
Færdig
|
Lad stegen hvile 15 minutter, før du skærer den i tykke skiver |
Mere om Beef Wellington
Som tilbehør til Beef Wellington kan varmt anbefales en cremet champignonsovs, knuste kartofler og aspargesbroccoli. Hertil et godt glas rødvin, gerne en Bordeaux lavet på cabernet sauvignon.
Se også vores opskrift på den perfekte oksemørbrad i ovn.
Bonusinfo
Beef Wellington er angiveligt opkaldt efter den engelske hertug, som bankede Napoleon noget så eftertrykkeligt i slaget ved Waterloo.